Požar: Janković ovaden, zato strici v dveh dneh pripravili novega kandidata

Predsednik republike Danilo Türk po novem za mandatarja predlaga Marka Voljča, nekdanjega predsednika uprave Nove ljubljanske banke, zdaj člana uprave belgijske bančno-zavarovalniške skupine KBC, solastnice NLB.

…….

Toda zgodba z bankirjem Markom Voljčem in Zoranom Jankovićem, ki je po vsem sodeč “odstopil” od kandidature za mandatarja, naj bi imela pravo “trilersko” ozadje. Nekdanji ljubljanski župan in lider Pozitivne Slovenije naj bi namreč včeraj izvedel, da je vrhovno državno tožilstvo pred nekaj dnevi zoper njega, Zorana Jankovića, prejelo kazensko ovadbo davčne uprave, ki je, tako vsaj trdijo naši viri, Janković “politično ne more preživeti.”

Kazensko ovadbo Dursa zoper Zorana Jankovića naj bi prejeli tudi policija in komisija za preprečevanje korupcije.

Po naših informacijah je za kazensko ovadbo že v soboto izvedel Milan Kučan, menda od generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja. Takrat naj bi za ovadbo izvedel tudi predsednik republike Türk. Kučan in Türk naj bi takoj začela iskati “nadomestilo” za Jankovića, slednji pa naj bi si včeraj vzel čas za premislek preko noči. Danes zjutraj naj bi Danilo Türk kazensko ovadbo pokazal tudi Jankoviću, in Zoran Janković je klonil. Izrazil je pripravljenost podpreti Voljča in se odpovedal ministrskemu stolčku v vladi. Marku Voljču naj bi telefonirala tako Kučan kot Türk, menda pa tudi Janković.

Več: Pozareport