Ali želite, da obvezni prispevek za RTV Slovenija postane prostovoljen?

Prvi spletni referendum je namenjen preizkusu volje ljudstva pred zelo verjetnim razpisom pravega referenduma o RTV Slovenija. 

Ali želite, da obvezni prispevek za RTV Slovenija postane prostovoljen?

Veliko gledalk in gledalcev je nezadovoljnih predvsem s poročanjem nekaterih novinarjev v informativnem programu na RTV Slovenija. V preteklosti smo v našem mediju razkrili mnogo manipulacij, ki so se dogajala v Odmevih, Dnevniku, Utripu, Tedniku ali v Tarči je le nekaj primerov. Na vsako našo kritiko odgovorijo, da jim ogrožamo njihovo medijsko svobodo in svobodo govora.

A temu se je uprla skupina državljanov, ki je ustvarila na platformi referendum.si prvi spletni referendum o obveznem plačevanju RTV prispevka. Med drugim so zapisali,  da s pripravo sprememb zakona o financiranju medijev se odpira razprava o tem, kako bi radi organizirali našo nacionalno medijsko hišo. Že v izhodišču te razprave je smiselno preveriti voljo ljudi na čim večjem anketnem vzorcu in pri tem postaviti vprašanje, ki bo verjetno tudi na referendumu vsebinsko enako. Gre za dilemo med tem, ali bomo RTV še naprej podpirali z obveznim prispevkom ali naj bo ta prispevek prostovoljen, zapišejo avtorji spletnega referenduma.

Vaš glas lahko oddate TUKAJ.