Planet TV, anketa Episcentra: Božično darilo za Cerarja in Primca

Glede na javnomnenjsko raziskavo Episcentra 63 odstotkov vprašanih ne podpira vlade Mira Cerarja. Identičen odstotek anketirancev prav tako meni, da se stvari v Sloveniji na splošno ne razvijajo v pravi smeri.

Vlado premierja Mira Cerarja je še lani decembra podpiralo okoli 40 odstotkov vprašanih, decembra letos pa ima vlada približno štiri odstotke nižjo podporo vprašanih.

Z delom vlade je na drugi strani zadovoljnih 36 odstotkov vprašanih. 31 odstotkov anketirancev deli mnenje, da se stvari v Sloveniji na splošno razvijajo v pozitivni smeri.

Največ vprašanih bi volilo za SDS

Če bi bile volitve naslednjo nedeljo, bi se jih zanesljivo udeležilo 50 odstotkov vprašanih. Zanesljivo se glasovanja ne bi udeležilo 15 odstotkov anketirancev.

Na vprašanje, katero stranko bi volili, če bi bile volitve naslednjo nedeljo, je največ vprašanih, in sicer 20,7 odstotkov, odgovorilo, da bi glas oddalo Janševi SDS. Na drugem mestu sledi Cerarjeva SMC z 13,9 odstotki, na tretjem pa Židanov SD z 12,5 odstotki podpore.

NSi bi volilo 9,4 odstotke, Gibanje za otroke in družine pa 6,1 odstotka vprašanih. Parlamentarni prag bi prestopila še DeSUS, za katerega bi glasovalo 5,4 odstotkov anketiranih in SLS, ki bi ga podprlo 4,1 odstotka vprašanih.

V primerjavi z zadnjimi javnomnenjskimi anketami sta največji skok podpore, in sicer za približno dve odstotni točki, prejela SMC ter Gibanje za otroke in družine.

Več: Planet TV