Koga naj volim?

Med najpomembnejše zablode našega prostora štejem utvaro o svobodi medijev. Sovraštvo in laži, ki jih bruhajo večinski mediji proti vsemu, kar ni »establišment« post-revolucionarnih kapitalistov: proti Cerkvi, proti življenju, proti zdravi pameti, proti domobrancem, proti slovenski pomladi in posledično vzdrževanjem državno socialističnega miselnega vzorca, partizanske mitologije in enoumja (npr. zaletavanje totalitarcev v katolištvo šolstvo), povzroča v meni odpor

Ali bo našel vero na zemlji?

Vere je danes več kakor včeraj, ko smo dvomili v uspeh zdrave pameti in malega Davida, ki je vstal v obrambo družine in tisočletnih vrednot. In ker je vere več, je tudi več milosti in več luči. V preteklem letu smo vztrajali in bi lahko rekli, da bi Jezus, če bi bil prišel, našel vero med nami. Veselo in blagoslovljeno Novo leto Gospodovo 2016. V Božjih rokah smo in se nimamo česa bati! Tistim, ki Gospoda ljubijo, vse pripomore k dobremu.

Komunistični veliki teden

Pred nami je komunistični veliki teden. Začeli ga bomo s spominom na ono druščino, ki se je velikopotezno imenovala »osvobodilna fronta«, a nam je prinesla v dolgi, zagrizeni in krvavi revoluciji desetletja teme, mračnjaštva in totalitarizma. Začeli ga bomo na dan, ko se praznuje stare privilegije, nikoli dokončane boje in pridobljene privilegije.

Kdo vlada vladi?

Vsak, ki vsaj malo spremlja delovanje te vlade, mora nujno prej ali slej trčiti ob to vprašanje. Težko bi rekli, da predsednik vlade. Ali pa to res zelo dobro skriva. Tako dobro, da tega še njegovi (volivci) ne opazijo. Vsaj tako lahko sklepamo po objavljenih komentarjih. Pri vsakem vprašanju, konfliktu, problemu, ki nastane, si najprej vzame čas za premislek in ta velikokrat traja tako dolgo, da gre zadeva že mimo.

In vse bo tako, kot je bilo…

Namreč, v Sloveniji smo priča čudni kafkovski karikaturi demokratično-tržnega družbenega sistema, kjer so sindikati dejansko nosilci družbene moči. Če odštejemo nekaj izjem, se sedanja sestava osrednjih sindikatov dejansko napaja iz omrežja nekdanjega socialističnega sindikalizma, ki je bilo dejansko vključen v sistem družbenopolitičnih organizacij, kot so bile ZKS, ZSMS, SZDL, zveza borcev, itd.

Dobrodošli v deželi norcev!

Pravzaprav je res komično spremljati dogajanje, ko ima človek občutek, da je Janez Janša največji problem Slovenije in da je z njegovo politično likvidacijo Slovenija v veliko boljšem položaju. A pozabite na to – dokler bo Janša živ, bo problem. Tudi če bo v Dobu ostal do konca svojih dni. Nekdanjo premierko Alenko Bratušek, ki je nedavno doživela največji flop v svoji politični karieri, namreč močno skrbi dejstvo, da bi nekateri utegnili celo nasesti domnevni dezinformaciji, da je Janša politični zapornik.

Ž. Turk, Čas-opis: Zmaga zanikanja

Volitve 2014 so poraz politike in zmaga nostalgije za lepšimi časi. Ko se volivcem ni bilo potrebno ukvarjati s problemi in težavami. Ko so stvari v državi nekako tekle. Ko so lahko pod Janšo (2004-2008) … Beri dalje