Zmagoviti poraženci

Kako so smešne vihrajoče zastave, ki poveličujejo komunizem, saj so prazne. Obenem pa nosilce tega dogajanja prav domišljava miselnost pravičnega zmagoslavja vodi v propad. Tako duše, ki je že itak otemnela, kakor telesa, ki bo … Beri dalje

Užaljeni poraženci

V svoji zaverovanosti vase, v prepričanju, da obvladujejo svetovni medijski prostor, so pozabili, da je največja napaka njihovih prizadevanj popolnoma enaka napaki komunističnih sistemov: njihova antropologija ne vzdrži, in da je predstavniška demokracija na dolgi rok nemogoča, če manjšina vlada in vsiljuje večini prepričanja in ideologijo.

Na svidenje čez tri leta

Če bi sociolog analiziral slovenske poražence, bi mu ne ušlo, da so sicer zelo raznoliki in se morda osebno ne poznajo, imajo pa eno skupno lastnost: diplomo Univerze v Ljubljani, praviloma Fakultete za družbene vede. Vem, da ni lepo, javno kritizirati kolege in konkurente, a dejstva so dejstva. Sloveniji vladajo diplomanti Fakultete za družbene vede.

Vlade ni več

Prejšnjo nedeljo, ko so predsedniki vladnih strank razglasili, da so se zmenili in da je koalicija trdna, se je izkazalo, da vlade ni več. Vsak je govoril svoje, kot da so v predvolilni bitki. Bratuškova, da je država v dobrem stanju; Virant, da dviga DDV ne bo; Erjavec, da penzije in regeres za upokojence ostajajo isti; Lukšič pa, da varčevanje ni prava pot. Zanimivi so bili njihovi obrazi in odnosi. Kazali so poražence.

Gorje premaganim! Ali pač?

Naslov tega članka je pravzaprav vzklik keltskega vojskovodje Brena, ki je oplenil Rim. Ko so se Rimljani pritožili nad domnevno krivičnim tehtanjem zlata, s katerim so morali plačati odkupnino agresorju, je Bren, namesto da bi … Beri dalje