Jože Plut: Verujem v odpuščanje grehov in večno življenje

Na praznik vseh svetih in vernih duš našim rajnim naklonimo milost (popolnega, delnega) odpustka (časnih kazni). V veri v usmiljenega Boga Očeta in iz ljubezni do njih moramo storiti naslednje: iti k sv. spovedi, ne biti navezan na noben greh, zmoliti po namenu sv. očeta (veroizpoved, očenaš, zdravo Marijo in slava Očetu), obiskati pokopališče in moliti za rajne ter prejeti sv. obhajilo.

Ko je propadal komunizem, delavec ni dvignil roke v njegovo obrambo Foto: STA

Granda: Zamujeno leto

Vsem nam bo bolje, ko bodo politiki doumeli, da dobra država sloni na zadovoljnih in ne zaradi vprašljivega jutri prestrašenih državljanih! Trenutno politiki mislijo, da je država njihov plen, da so oni in njihovi na oblasti.

Foto: STA

Franci Feltrin: Ne jamram, svetujem

Zanimivo je, da smo slovenski upokojenci postali tarča vladajočih političnih strank. Vedno več jih je, ki se zavzemajo za nas, za višje pokojnine in naš boljši življenjski standard. Vse manj pa nas je upokojencev, ki bi te njihove napore občutili v denarnici.

Po polomu v ekonomiji napadli družino

Morda bi nova levica v svoji skrbi za socialno državo in za malega človeka in v gnevu proti imperialistom in diktaturi kapitala v prihodnosti zarohnela proti privilegijem številnih svojih volivcev. Morda bomo v prihodnjih demonstracijah poleg zastav z zvezdami videli tudi transparente proti tistim, ki imajo še danes privilegije zaradi iste zastave.

Plešasta pevka

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je bil v nekaterih izjavah vse prej kot diplomatski in izrečene besede so bile zelo nenavadne za ministra. A iz njih smo lahko nekoliko bolj neposredno razumeli, koliko je ura. Vse cvetke ministra Gašperšiča so povezane z najpomembnejšim načrtovanim infrastrukturnim projektom, drugim tirom Koper – Divača.

Karl Erjavec: Pismo Bratuškove predvolilna poteza

Z intervjujem s Karlom Erjavcem pričenjamo niz predvolilnih pogovorov s predstavniki vodilnih strank sodeč po anketah. S predsednikom DeSUS in ministrom za zunanje zadeve v odhodu smo se pogovarjali o možnih koalicijah, pismu Alenke Bratušek Svetemu sedežu, posredovanju na policijski postaji v Kranju, zunanji politiki Slovenije do Ukrajinske krize in Rusije ter drugih aktualnih vprašanjih.

Znižanje pokojnin

Avtor: Matej Kovač. Vir: Družina. V prispevku sta opisana dva kriterija, ki sta omejevala zniževanje pokojnin. Tako se niso znižale pokojnine, nižje od 620 evrov, niso pa se znižale tudi pokojnine, ki temeljijo na prispevkih, … Beri dalje