Cenovno ponoreni potrošniki: kupujmo slovensko!

Slovenski potrošniki so večinsko skromni in revni. Zato tudi tako množično nasedajo razprodajam. Očitno to ni dovolj. Poslej jih bomo izkoriščali še z zlorabljanjem slovenstva s parolo ”Kupujmo slovensko!” Kaj pa, ko bi bili enkrat tisti, ki so si naslovno parolo zmislili, slovensko pošteni?

Molitev za Bruselj

Učbeniški odziv na terorizem je, da se ga ne obravnava kot politično, ampak kot kriminalno dejanje. Od politike je treba zahtevati, da državljanom zagotavlja varnost. Če je zato potrebne več Evrope, zaradi mene tudi prav. Bolj važno je, da imamo skupne varnostne strukture kot skupne standarde za zakrivljenost kumaric ali nevtralnost interneta. In skupne civilizacijske temelje.

TEŠ je največja zgrešena naložba

Ko danes analiziramo TEŠ6 lahko pri zamisli in realizaciji tega energetskega objekta ugotavljamo napako za napako in v kolikor bodo sumi preiskovalcev tudi sodno potrjeni kriminal. Brez pretiranega poglabljanja lahko ugotovimo, da je bila osnovna zamisel v nasprotju z mednarodnimi pogodbami, ki jih je Republika Slovenija podpisala. Cena objekta se je zaradi nesposobnosti in verjetnega kriminala, ki sta posledica zapiranja v lokalne okvire, skoraj podvojila.

Slovenski novodobni liberalizem je KKK

Bernard Brščič: Slovenski novodobni liberalizem je KKK – klientelizem, kriminal in korupcija.  Bernarda Brščiča mi je kot zgodovinarja ekonomske misli in pobudnika prevoda Smithovega Bogastva narodov za pogovor predlagal urednik. Meni se je zdel zanimiv, … Beri dalje

Kriminal belih ovratnikov

Bi prepoznali kriminal belih ovratnikov, če bi se vam dogajal pred očmi? Zakaj podjetje Vegrad še ni v stečaju? Čemu nekajmesečna šarada, ko pa je vsem razumnim jasno, da pravljice o višanju cen stanovanj, ki … Beri dalje