Kriminal belih ovratnikov

Bi prepoznali kriminal belih ovratnikov, če bi se vam dogajal pred očmi?

Zakaj podjetje Vegrad še ni v stečaju? Čemu nekajmesečna šarada, ko pa je vsem razumnim jasno, da pravljice o višanju cen stanovanj, ki da so na dnu in da bodo vse rešile vrtijo le še na PopTV?

Od afere Zbiljski gaj zakon ščiti fizične osebe, ki kupijo nepremičnine. Ne pa tudi pravnih.

Ljubljanski župan Zoran Jankovič je v Celovških dvorih z denarjem davkoplačevalcev kupil stanovanja, v katera je nameraval vseliti svoje zveste volilce.

Če teh stanovanj Vegrad ne preda MOL pred stečajem gredo v stečajno maso in so za Zorana Jankoviča izgubljena. Da bi jih predali, pa potrebujejo uporabno dovoljenje.

Zato je najverjetnejši razplet še ene Jankovičeve kriminalke belih ovratnikov:

1) Vegrad bo dobil uporabno dovoljenje nekaj dni pred stečajem.

Če Jankovič in Lukšič lahko prirejata razpise Šolskega ministrstva, če Jankovič in Vlačič lahko zapirata ceste po državi za tovorni promet da ustavita protestnike, tedaj Jankovič in Žarnič lahko izdajata uporabna dovoljenja v par urah. Če so ga tako dobile Stožice, zakaj ga ne bi Celovški dvori. Saj vendar ne gre za vašo hišo?

2) Dan ali dva pred stečajem bodo tako stanovanja z uporabnimi dovoljenji predana končnim uporabnikom.

3) Potem pa se bo zgodil stečaj.

Upniki bodo izgubili svoje premoženje; škodo pa bomo sanirali davkoplačevalci, saj bo največjo škodo utrpela državna NLB, ki je politično financirala že Stožice.

4) Edini, ki se bodo na koncu obrisali pod nosom, bodo nori pošteni upniki (ki jih bo kar Jankovič v imenu Vegrada na tiskovni konferenci obtožil, da lažejo in da so bili poplačani) in delavci.

Vir: http://libertarec.blogspot.com/