Odločitev PROTI ni težka, če so okoli Vas otroci in vnuki

Odločitev PROTI zakonu o ”drugem tiru” ni težka, če so okoli Vas otroci in vnuki, saj se z glasom PROTI odločamo za njihovo lepšo prihodnost!

Ali veste, da z glasom PROTI uveljavitvi  Zakonu o gradnji Drugega tira zagotavljate zmanjšanje KORUPCIJE in zagotavljate, da se bo do 2,2 milijarde EUR ohranilo za pokojnine,  zdravstvo, šolstvo in raziskave?

Glas PROTI na referendumu zagotavlja, da se pospešeno pripravi nov projekt, ki bo imel končno ceno največ 800 milijonov EUR, in prepreči uveljavitev projekta, ki nima končne cene, njegova prava številka pa bo med 3 do 3,5 milijarde EUR.

Glas PROTI zagotavlja, da bo dvotirna proga še naprej ostala v lasti države Slovenije. S tem se prepreči namera vlade Mira Cerarja, da se vsa odkupljena zemljišča na trasi drugega tira oddajo za 45 let tujcem, ki lahko z njimi gospodarijo z brezprizivnim VETOM na vsako določitvijo takratne vlade.

Glas PROTI na referendumu zagotavlja hitrejšo izgradnjo dvotirne proge: zgradimo jo lahko v širih letih in tako prehitimo konkurenčne transportne povezave sosednjih držav najmanj za dve leti.

Glas PROTI na referendumu bo preprečil uveljavitev dvajset let starega projekta, ki ne upošteva sodobnega razvoja tehnike na železnici.

Glas PROTI na referendumu bo preprečil, da bi železnico gradili tujci, ne pa domača slovenska podjetja.

Glas PROTI bo zagotovil, da se gradbeni strokovnjaki, ki so se preselili iz avtocest na železnice, dokončno poslovijo in ne bodo več imeli možnosti zavajanja, načrtovanje in izgradnjo novih železniških prog pa bodo prevzeli ljudje, ki se na to delo spoznajo in imajo strokovne reference.

Glas PROTI na referendumu zagotavlja za 3,5 krat manjše stroške izgradnje ter jasno končno ceno projekta. Ne pa tako kot vlada Mira Cerarja, ki se loteva projekta izgradnje z nedoločenim investicijskim načrtom, ki nima končne cene.

Glas PROTI zagotavlja, da bodo javne finance ves čas pod neodvisnim nadzorom računskega sodišča, od finančnega ministrstva pa zahteva, da ob vseh takih projektih javnosti na enak način predstavi vse izdatke državnega proračuna.

Glas PROTI bo zagotovil, da finančno ministrstvo ne bo smelo brez odgovornosti zadolžiti države za naslednjih 45 let, odgovorne osebe pa bodo kazensko odgovorne za take ukrepe, kot jih sedaj predlaga vlada Mira Cerarja.

Glas PROTI bo zagotovil Luki Koper pospešen razvoj s čim manjšim vplivom na okolje, ker bomo imeli samo eno železniško progo z dvema tiroma med Koprom in Divačo, ne pa, kot načrtuje in želi izvesti vlada Mira Cerarja, dve ločeni enotirni železniški progi na tem majhnem in okoljsko občutljivem kraškem območju.

Glas PROTI bo zagotovil, da se bodo vodonosniki v kraškem okolju ohranili, naravno okolje pa ne bo ostalo trajno prizadeto.

Glas PROTI bo zagotovil, da se bodo morali protagonisti neresnic in laži iz vlade Mira Cerarja posloviti, Slovenija pa bo počasi očiščena sistemske korupcije. Nič več ne bo mogoče tako, kot je sedaj, ko določena skupina ljudi krade že petindvajset let, ostali državljani pa imamo pravico, da delamo in čakamo v vrstah na zdravniške in druge javne storitve.

Glas PROTI bo jasno povedal, da VETO ni partnerstvo! Vlada Mira Cerarja si z državami, ki bodo sodelovale pri izgradnji železnice do Kopra, ni zagotovila enakopravnega partnerstva, saj jim dopušča pravico VETA na vsak predlog, ki ga bo v interesu države Slovenije želela uveljaviti.

Vaš glas PROTI je glas proti ohranjanju sistemske korupcije in zmanjševanju socialne države.

Sedaj lahko prepoznate, kdo je naš največji zaviralec razvoja. To je vlada Mira Cerarja, ki tujcem za 45 let prodaja slovensko zemljo,  nam pa noče povedati, koliko bo v resnici stala izgradnja proge med Divačo in Koprom.

Zato brez težav povejmo na referendumu, da se v Sloveniji takega zakona ne sme uveljaviti. Glas PROTI je glas za razvoj naše države, brisanje sistemske korupcije in uveljavitev inženirskih strok na pošten in transparenten način.

Odločitev PROTI ni težka, če so okoli Vas otroci in vnuki, saj se z glasom PROTI odločamo za njihovo lepšo prihodnost!

Berite http://cenzura.si/  in http://referendumdrugitir.si/ in spoznali boste, kakšnih zavajanj je sposobna Vlada Mira Cerarja.