Od Viktorja Frankla do nove ministrice vsak drugače razume svobodo govora

Iva Pavlin Žurman: Zakaj zagovarjam Janšev tvit? Ker predstavlja besedilo, ki naslovnike sledilce, tako zagovornike kot nasprotnike – F21, s provokacijo (nizanje raznih povednih inicialk, številk, oznak …) in z metodo možganske nevihte sili k razmišljanju.

Viktor Frankl: »Človekova svoboda ni prostost od okoliščin, ampak svoboda, da se postavi na stališče do vsakršnih okoliščin, ki ga lahko doletijo.«
Emilija Stojmenova Duh, nekdanja poslanska kandidatka SD, dober mesec kasneje preoblečena ministrica iz kvote Gibanja Svoboda: »Lotili se bomo tudi sovražnega govora na spletu.«
»Obsodba Janše je sramota za državo in avtogol novinarjev« (Peter Jančič)

Janšev tvit v zvezi z novinarkama je pravzaprav način možganske nevihte

Sodba na celjskem sodišču je po Jančičevih besedah v tem primeru še sramotnejša, saj so jo sprožili novinarji, ki bi morali biti prvi v vrsti proti ureditvi, da se besede preganjajo s kazenskimi postopki, značilnimi za nekdanjo SFRJ (133. člen KZ) – ureditev, ki smo jo državljani Slovenije obsodili kot nedemokratično, ko smo se plebiscitarno odločili za samostojno demokratično državo Slovenijo.
Janez Janša je marca 2016 kot opozicijski poslanec na Twitterju novinarki Mojco Šetinc Pašek in Evgenijo Carl označil za ceneni odsluženi prostitutki #ZvodnikMilan.
Omenjeni Janšev tvit (tviti so sicer namenjeni sledilcem, ne pa širši javnosti) je primer brainstorminga, ki je priporočljiv v izobraževalnem procesu. Gre za metodo, ki sili možgane k razmišljanju. Vsaki funkcionalno pismeni osebi je jasno, da ženski nista (bili) pocestnici, ampak sta bili leta dobro plačani medijski prostitutki, ki sta delovali po naročilu iz ozadja (globoka država), kar je razvidno iz njunih člankov (dokazno gradivo). Njuno medijsko delovanje je bilo usmerjeno k stigmatizaciji stranke SDS (fašistična) in njenega voditelja. Stigme so za agitpropovskimi mediji ponavljali ne le indoktrinirani gledalci in bralci, ampak celo novoizvoljeni mandatar Robert Golob v predvolilnem času (“Današnja oblast ni desnica, to je fašizem!”).

Puščica Janševega tvita je bila usmerjena v Milana Kučana, vendar tega, kot kaže, večina ni razumela

Po propadu nezamenljive LDS in zmagi SDS je bil leta 2004 ustanovljen tajkunski Forum 21 na čelu z Milanom Kučanom. Ta klub ni vključeval le tajkunov, ki so pri(h)vatizirali nekoč družbeno lastnino, ampak je že takrat predstavljal zametek širokega nadstrankarskega foruma (gibanja?), saj je vključeval tudi pomembne, če uporabim moderen izraz, deležnike iz kulture, športa, izobraževalnih ustanov, civilne sfere …
Zanimivo, da je Janša v tvitu usmeril puščico v ZvodnikaMilana (prostitutke so dejansko žrtve zvodnikov), ki pa ni nič protestiral (tožil). Kot kaže se v tvitu ni prepoznal kot zvodnik?
Za Janšev tvit, danes celo verbalni delikt (pravnomočna obsodba) sploh ne bi vedela, če me o tem ne bi že šest let redno obveščali osrednji mediji in razni mesečni papagaji KUL na soočenjih.
Zakaj zagovarjam (tudi kot bivša pedagoška delavka) Janšev tvit iz leta 2016 (opozicijski politik, 2014 tudi politični zapornik, ki ga je kontinuiteta skušala politično likvidirati)?
Ker predstavlja besedilo, ki naslovnike sledilce, tako zagovornike kot nasprotnike – F21, s provokacijo (nizanje raznih povednih inicialk, številk, oznak …) in z metodo možganske nevihte sili k razmišljanju. Lahko se strinjamo, lahko se ne strinjamo, vendar kdor je za svobodo, je pismen (razgledan in logičen) in nepristranski, bi moral videti! In: resnica vedno boli!
Začelo se je sicer z Depalo vasjo (odstranitev Janeza Janše tudi ob pomoči novinarjev pri osrednjih medijih – laži o vojaškem udaru), nadaljevalo pa z medijskimi umori, ki so se stopnjevali z ustanovitvijo F21 leta 2004 vse do danes.
O motečih tvitih sem pisala že pred dvema letoma.