Milan Kučan: »Vsi na jadrnice!«

Milan Kučan: Vsi na jadrnice!« Vir: Nova

Pred nedavnim smo slišali od vodilnega modreca levice, ki mu je kralj slovenskih akademikov dal celo doktorat, da smo bili Slovenci ob osamosvojitvi prineseni okoli. Iztrgali so nas iz socialno pravičnega okolja Balkana in nas pahnili v naročje kapitalizmu in imperializmu, ki ga pooseblja Nato. V Sloveniji je namesto socializma z človeškim obrazom prevladal fašizem, ki nas tudi obvladuje. Razmere so tako strahotne, da je na praznik Dražgoš izpostavil svoje življenje sam Milan Kučan in nas pretresljivo posvaril pred fašistično prihodnostjo, če se ne bomo na aprilskih volitvah pravilno odločili.

Milan Kučan: »Vsi na jadrnice!«

Milan Kučan nikoli ni skrival, da Slovenija in s tem slovenstvo nista njegovi intimni opciji. Pred malo več kot tridesetimi leti, 8. februarja 1989, ko nam je šlo najbolj za nohte, nam je za Prešernov praznik voščil:

»Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana

Z leti je njegova misel postala bolj modra. Ne samo, da ni slovenske identitete, ampak je ta samo maska za fašizem!

Bližamo se volitvam. Socialno pravično državo nam ponujata najbogatejša Slovenca: Zeschko in Golob. Prava proletarca. Idola Združene liste in velika ljubitelja jadrnic, najljubšega prevoznega sredstva Milana Kučana. Vedno so bile sanje prekmurskih ravnic in gnoja na njih naveličanega Kučana. Hkrati nam obljubljata odpravo fašizma. Cilj naše prihodnosti je: »Vsi na jadrnice!«

Poleg goveje glasbe nedeljsko kosilo z govejo juho menda najbolj vzdržuje fašistoidnost Slovencev

Veliki ljubljanski kulturnik in župan Zoran Janković je poskrbel za razcvet urbane kulture. Ta nas bo izpeljala iz okov fašizma. Ne bo nas samo osvobodila podeželske mentalitete, ki je za slovensko in slovenstvo značilna, ampak nas bo prestavila v 21. stoletje. Center urbane kulture v Šiški je tako postal glavni izničevalec slovenske fašistoidne mentalitete, ki jo pooseblja sedanja vladna koalicija. Njegov simbol je urbana glasba, ki je genialna sinteza predstav o glasbi angloameriških predmestij, garnirana z okusom balkanskih mahal. Ključno nalogo pri tem opravlja RTVS, zlasti radio, ki nas odrešuje goveje glasbe. S tem se izjemno tvorno vključuje v zeleno prenovo Evrope, saj je znano, da goveja živina izloča največ metana, zaradi katerega je svet pred izumrtjem.

Te dni nas v boju proti dosedanjemu fašistoidnemu življenju še posebno spodbujajo akademiki s FDV. Dovolj smo se naposlušali guruja slovenskih medijev. Rojevajo se novi geniji. Potem ko so prepričljivo odkrili fašistoidnost slovenske kulture, katere simbol je slovenski jezik, so se spravili celo na slovensko prehrano. Slovensko nedeljsko kosilo menda najbolj vzdržuje fašistoidnost Slovencev. Njegovi glavni pojavni obliki sta goveja juha in kuhana govedina, ki sta samo preoblečena goveja glasba.

Slovenski kulturni praznik je poosebljenje slovenske fašistoidnosti. Tudi kolaborantstva, zaradi katerega ne pride do narodne sprave. Gibanje 8. marec, ki ima recepte za vse tegobe in stranpoti slovenstva, bo z univerzalnim zakonom odpravilo vse, kar ga pooseblja. Rešilo nas bo fašistoidnih osamosvojiteljev. Kot prvo bo odpravilo slovenski kulturni praznik, ki ga je tako in tako vzpostavil general Rupnik. NOB je samo premaknila datum njegovega proslavljanja.

A tako je to?

Balkan želi v Evropo. Tamkajšnje države so se otresle onih, ki ga želijo ohraniti v svoji najbolj zavrženi podobi. Sprejela jih je Slovenija v imenu zaščite in varstva beguncev in političnih preganjancev. Pomaga jim, da svoj ideal v njej uresničijo. Nekdanja slovenska politična elita, ki ji držijo štango tožilstvo, sodstvo in šolstvo, se ob trideseti obletnici obstoja slovenske države, ob spoznanju, da je njen vlak dokončno odpeljal, bolestno oprijema zadnje modrosti svojega nekronanega voditelja, ki si jo je dobro ponoviti:

»Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana.«

Ta genialna misel je primerljiva le z ono: »Napravite mi to deželo nemško!« Volitve 25. aprila dejansko ne bodo odločale o Janši, ampak o smislu in pomenu praznovanja slovenskega kulturnega praznika. Za koga?