Narobe svet

V Sloveniji je čedalje več stvari postavljenih na glavo. Zadnje glasovanje o novem družinskem zakoniku je pokazalo, da sedanja ideološko monolitna in pregovorno nesposobna Vlada (razen za pogodbe, ki omogočajo »biznis našim«), hoče postaviti na glavo tudi družinski red. SDS je v parlamentu spretno podtaknila kukavičje jajce v obliki dopolnila, ki so ga »nepozorni« poslanci DESUS-a pomagali izglasovati.

Problematika napačno imenovanih »izvezakonskih skupnosti«, bolje po ljudsko »koruznikih«, se je zdaj pokazala v vsej svoji tragikomičnosti, ki pa nas stane veliko denarja, veliko sodnih in pravniških ur ter uničuje temelje družbenega reda od znotraj. Prav v tem primeru vidimo kaj se dogaja, če parcialno rešujemo problem nečesa, kar ne bi smelo biti, pa je.

Mož in žena, ki želita živeti skupaj in se  nočeta poročiti, sporočata, da ne želita nositi nobenih pravnih in družbenih posledic svojega dejanja. Izogibata se odgovornosti, ki jih prinaša zakon a v tipični drži moderne, hočeta imeti vse pravice zakona.

V preteklosti so bile samske mamice družbeno ožigosane in so imele trdo življenje. Da bi nekoliko omilili družbeni pečat, so jim dali prednost pri sprejemu v vrtce, omogočili so jim nižje prispevke in dodali te in one »pravice«, bolje privilegije. S časoma se je tega toliko nabralo, da so zdaj otroci poročenih diskriminirani in zapostavljeni v primerjavi s koruzniki ali resnično samskimi mamicami. To je narobe svet, da kaznujemo in nepravično obremenjujemo tiste, ki so zdravo jedro naše družbe. Zaradi vsega tega nereda in diskriminacije otrok poročenih staršev se mi zdi zahteva po registraciji izvezakonske skupnosti legitimna in potrebna. Kdor pa noče česa takega, pa naj mu ne pripadajo pravice, ki izhajajo iz zakonske izenačitve koruznikov s poročenimi. To bi bilo pravično in to je potrebno. Pa ne gre le za materialne stvari, predvsem smo priče pravi diabolični kampaniji proti družini, ki načenja samo pojmovanje družine in jo spreminja v skupnost kogarkoli s komerkoli.

Po glasovanju v parlamentu, ko so videli, kaj se je zgodilo, smo bili priče izjavam dveh ministrov, ki sta kot predstavnika stranke LDS, govorila o »nazadovanju« in lastni »drugorazrednosti«. Če bi se morala ministrica registrirati kot koruznica, bi vsaj resnično zvedeli koliko je resnice v njunem odnosu in koliko je le fasada za javnost… Vsekakor vsi vidimo in vemo, da ji ni nič hudega in da ne more govoriti o drugorazrednosti. LDS je in postaja stranka, ki zagovarja interese vplivnih lobijev, privilegirancev, ki imajo strahotno medijsko podporo in  sejejo razdor in nemir med ljudi. Obenem pa sta se pokazala kot nepreklicna skrajneža, ki sta nepopustljiva in ne pripravljena na noben kompromis. Ker se zavzemata za nekaj, kar je nenaravno, za nekaj, česar ne bi smelo biti, pa je in ker nočeta slišati, da vsaki pravici pripada enako velika dolžnost, ni nič liberalnega v njiju, ampak je samovolja libertinizma, kar pa je – milo rečeno – oblika totalitarizma, ki je bolj pretkana kakor so bili titoizem, stalinizem ali nacionalsocializem. Pravnika ne vidita nobene težave v proizvajanju novih in novih skupin privilegirancev, zgražata pa se nad zahtevo, da bi bili vsi enaki pred zakonom, kar amandma SDS dejansko pomeni. Narobe svet.

Politična napoved kontinuitete, kamor nedvomno sodi tudi DESUS, je jasna: v naslednjem branju bomo dopolnilo vrgli ven in ker imamo ideološko večino v US bomo po tej poti prepovedali referendum. Če jim načrt res uspe, potem bo Slovenija še eno stvar postavila na glavo, a bojim se, da bomo tako naredili še en korak naprej (saj smo napredni, kajne?) v razpad vseh družbenih vezi in pristali v absolutnem individualizmu.

Narobe svet pa ne more obstati.

Foto: 24kul.si