TV Slovenija poroča zgolj o tistem, kar ustreza srditim nasprotnikom vlade

Franci Feltrin (posnetek zaslona)

RTV Slovenija poroča zgolj o tistem, kar ustreza srditim nasprotnikom sedanje vladne politike. Tako pristransko poročanje o Sloveniji je nedopustno. Posebno še v času, ko Slovenija predseduje EZ in ji mednarodne institucije priznavajo, da je ena izmed najuspešnejših držav pri obvladovanju pandemije covida-19.

Do kdaj bomo še prisiljeni plačevati za javni zavod RTV Slovenija

RTV Slovenija v vlogi nosilca opozicije postaja država v državi.

V času predsedovanja Svetu EZ (naš?) Javni zavod RTV Slovenija o tem zelo malo poroča, če že, pa z negativnim podtonom. Zato se sprašujem, do kdaj bomo še morali lastniki števcev za električno energijo zakonsko plačevati mesečni prispevek za javni medij RTV Slovenija oziroma za njegovo podpiranje vedno večjega razkoraka med državljankami in državljani Slovenije: kdo podpira ali ne podpira delo sedanje vlade; kdo je za cepljenje proti covidu-19 in kdo ne, kdo verjame zdravstveni stroki in kdo ne. In še bi lahko našteval vzroke, zakaj smo danes državljani in državljanke Slovenije na dveh bregovih in se med nami vedno bolj poglablja prepad nezaupanja, ki ga s podporo medijev kopljejo številne nevladne organizacije in še posebej privrženci ideologije LGBTIQ.

V mislih imam predvsem medijsko propagando, ki v podporo tudi z lažnimi informacijami ali celo lažmi, še posebno sedaj, ko je moderno biti proti Janši in proti zaroti covida-19, biti kul pripadnik proticepilnega gibanja oziroma proti vsemu, kar je dobro, ker je to slabo za leve politične agitatorje, ki hočejo zrušiti sedanjo vlado in sedanji demokratični sistem. Bomo res to dopustili?

Naj spomnim. Še preden je sedanja vladna ekipa prevzela krmilo potapljajoče se barke, ki jo je pred tem zapustil vladni krmar Marjan Šarec, jo je z medijskimi topovi obstreljevala večina z vsemi negativni in lažnimi predznaki, in s tem na ulice pognala radikalne levičarje. Nič jim ni pomenil pogum štirih političnih strank, da so bile pripravljene prejeti za krmilo potapljajoče se barke, da bi jo ponovno obrnili v pravo smer in državo, s spoštovanjem, do nas državljanov in državljank pripeljali v čim bolj varen pristan.

Leva opozicija, ki jo podpira RTV Slovenija, se ne zaveda, da je sistem veliko laže zrušiti kot znova postaviti

Demokracija in pravna država sta edini garanciji uspeha v spopadu s paradami nestrpnosti in zlorabljanjem politične naivnosti.
Proces osamosvojitve vsebinsko zaradi vojaške intervencije JLA in ideoloških napetosti znotraj osamosvojitvenega bloka ni bil izpeljan do konca. Žrtvi sta bili demokracija in njen predpogoj – politična strpnost, s katerima večina novih državljanov ni imela izkušenj, saj so od leta 1929 živeli pod diktaturo, ki se je po letu 1945 samo še zaostrila.

Pa današnji anticepilci še vedno vztrajajo, da je covid-19 izmišljotina, ki sta si jo izmislili slovenska zdravstvena stroka in vlada. To zveni tako, kot da bi bili še vedno v starem veku, ko so vesti iz ene dežele v drugo potovale mesece, leta in desetletja, pa čeprav danes lahko dnevno sledimo, da pandemija covida-19 še zdaleč ni premagana, kaj šele, da bi bila izmišljotina bogatih.

Je pa tudi nerazumljiva propaganda, ki kroži med ljudmi, posebno med tistimi, ki so proti cepljenju, med katerimi je veliko število mladih, in je postala arogantna oblika diskusij ter debat, po mestih in vaseh, ne vedoč za posledice, ki zaradi lažne propagande lahko nastanejo. Ne zavedajoč se, da tisti, ki smo se cepili, varujemo necepljene in najobčutljivejši del populacije, bolnih in otrok ter vse državljanke in državljane Slovenije, da bi izkoreninili (prvo) kugo 21. stoletja.

Žal pa ta nasilna virtualna vojna še vedno poteka s pomočjo RTV Slovenija in večine neodvisnih medijev. Kako dolgo, nihče ne ve, niti njihovi akterji ne, saj se ne zavedajo, da je desetkrat laže zrušiti sistem kot postaviti novega.

Spomnimo se komunistične revolucije, ko so bila za vzpostavljanje novega sistema potrebna desetletja, a se je, ker je bil zgrajen na krvavih temeljih in z lažjo, neslavno zrušil.

Bomo v primeru, da zrušimo sedanji demokratičen sistem, kot zahteva slovenska levica, znova potrebovali desetletja in gledali, kako bo na političnem pogorišču znova izgorevala narodova energija zaradi poulične in medijske vojne? In to le zaradi peščice politikov, ki želijo popeljati državo v že znano in preživeto gospodarsko in politično obdobje komunizma. In to čeprav zdaj večina prebivalcev Slovenije živi bolje, kot so živeli takrat, ko so nas vodili očetje sedanjih levičarskih ideologov.

Slovenski osrednji mediji, tudi javna RTV Slovenija ne poročajo objektivno in celovito o predsedovanju Slovenije Svetu EZ

Zato je nerazumljivo, da če hočem vedeti resnico o dogodkih in poteku slovenskega predsedovanja Svetu EZ, moram kljub javnemu zavodu RTV Slovenija, velikemu številu tiskanih in elektronskih medijev v Slovenij pobrskati po tujih, predvsem iz držav EZ, da zvemo resnico in jo primerjam s poročanjem naših, in to še posebno zdaj, v času slovenskega predsedovanja Svetu EZ, in preberem pohvale, ki jih je deležna slovenska vlada. Saj so pri tem pomembne predvsem politične in gospodarske obravnave ter rezultati, ki jih je predlagala slovenska vlada in ki so po mnenju številnih življenjskega pomena za vse državljane EZ in Evrope.

Zame se je zgodilo nerazumno dejanje v času, ko so na Brdo prispeli predstavniki Sveta za prihodnost EZ, da bi o tem razpravljali v času slovenskega predsedovanja. Slovenski novinarji so se med številnimi komisarji EZ zapodili do slovenskega, ki pokriva krizna območja, Janeza Lenarčiča, ki je na njihova vprašanja, kako odgovarja na očitek vrha slovenskih politikov, da je nasprotoval, da bi EZ Sloveniji dodelila evropska sredstva za okrevanje, svoje nasprotovanje temu v celoti zanikal in poudaril, da Sloveniji škodujejo tisti, ki izpodkopavajo vladavino prava, ne tisti, ki na to opozarjamo. Tako sta poročali RTV Slovenija in POP TV. To je bil diplomatski, a dvoumen odgovor, katerega pa slovenski novinarji zagotovo niso razumeli.

Kajne Jerca Korče, za slovensko javnost je pomembno, kaj je Janša počel pred 14 leti

Jerca Korče (foto: TW)

Saj so, da bi v slovenski javnosti še bolj podkrepili svoje nerazumno sovraštvo do predsednika vlade Janeza Janša, na svetlo potegnili 14 let staro fotografijo, na kateri je poleg Janeza Janše znan lobist dr. Božo Dimnik, in jo podkrepili s komentarjem Jerce Korče poslanke LMŠ, ki je brez argumentov spet pljuvala po predsedniku. Žal se kot poslanka in političarka še ne zaveda, da če zliješ vedro gnojnice na vrh stopnic se ta razleze po njih in se ustavi na dnu stopnišča. In tu smo mi, navadni državljani, ki smo vas izvolili, da nas zastopate v našo, ne v svojo korist.

Seveda je Jerca še tako mlada, da ji biti v službi stranke lakaj pomeni več kot to, da je predsednik slovenske vlade človek, brez katerega bi Jerca in njeni priskledniki najbrž danes ne sedeli v demokratično izvoljenem slovenskem parlamentu.

Komisar Lenarčič zna povedati tudi drugače, a na nacionalko to ne gre niti tja ne gredo besede Karoline Edtstadler

Zanimivo, da je po poročanju Nova24, evropski komisar Lenarčič na novinarski konferenci, o kateri malo prej omenjeni tv-hiši ob 19. uri nista poročali, povedal: »… smo to fazo (beri: pandemijo) uspeli hitro preseči in danes je razumevanje s soglasjem (beri: po okrevanju) dobro in smo pripravljeni na (beri: katero koli) morebitne prihodnje krize.«

Nova24 pa je predvajala mnenje ene izmed udeleženk Konference o prihodnosti Evrope, mag. Karoline Edtstadler, predstavnice avstrijske zvezne vlade, ki je dejala:

»Lahko zagotovim, da načrte in prioritete Slovenije res podpiramo, začenši s Konferenco o prihodnosti Evrope, kjer prihajamo v odločilno fazo, kakor tudi z migracijami, še posebej glede njihovih zunanjih razsežnosti, ki jih tudi velja podpreti. Pomembna je tudi tema, kako se lahko rešimo krize, kako lahko Evropo naredimo bolj odporno …«

Seveda RTV Slovenija, ki se ima za nacionalni mediji, poroča zgolj o tistem, kar ustreza srditim nasprotnikom sedanje vladne politike. Tako pristransko poročanje o Sloveniji je nedopustno. Posebno še v času, ko Slovenija predseduje EZ in ji mednarodne institucije priznavajo, da je ena izmed najuspešnejših držav pri obvladovanju pandemije covida-19. Ne pozabimo, da državljanke in državljani Slovenije (še) živimo v mirni in demokratično urejeni državi. Upam, da bodo tudi kolesarski prenapeteži spoznali, da z njimi manipulirajo tisti z visokimi dohodki in urejenim statusom, ki živijo v VIP-loži.