M. Gams, Nova24tv.si: Slovenska demografija – pri trenutni rodnosti nas kmalu več ne bo

Objavljamo izsledke raziskav z inštituta Jožef Stefan, ki so potrdili zanimivo demografsko teorijo o prepovedi fizičnega kaznovanja otrok. Teorija je podprta z desetletnimi analizami umetne inteligence na odseku za inteligentne sisteme inštituta Jožef Stefan.

Prebivalstvo zemlje raste eksponentno, zato bi ob veliki rodnosti preplavili svet, uničili življenjsko okolje in civilizacijo samo. Ob rodnosti 2,5 otroka na žensko bi se prebivalstvo povečalo na 40 milijard po desetih generacijah. Ob dvakrat večji rodnosti bi se v 10 generacijah ptebivalstvo povečalo na 41.000 milijard in po 40 generacijah bi prišel en človek na kilogram našega planeta. To je lastnost eksponentne rasti.

Uvaja se čedalje več ukrepov, ki škodijo rodnosti

Mehanizmi za zmanjševanje rodnosti so liberalizacija žensk, kontracepcija, splavi, ženske pravice, šolanje žensk, prepoved preveč aktivnega moškega osvajanja, siljenje žensk v moške vloge in moških v feminirane vloge, oteževanje materinstva in otroštva. Pomembno je, da se otrok “ne splača več”, da je z njim ogromno dela, stroškov, težav in malo neposredne spodbude.

[…]

Kmalu nas več ne bo

Dobrodošla posledica teh ukrepov je bila, da je v večini držav rodnost padla (drugače bi že preobremenili svet), izjema je večina afriških držav in nekaj Azijskih. Večina razvitega sveta, vključno s Kitajsko, je precej pod enostavno reprodukcijo. Posledice pa so za razvite države potencialno izredno nevarne. Slovenija bi s sedanjo rodnostjo v 10 generacijah prišla na 3.5 odstotka sedanjega domorodnega prebivalstva, če ne bi bilo migracij. V 23 generacijah ne bi bilo nobenega Slovenca več.

Več lahko preberete na nova24tv.si.