Laži in obrekovanja v Operacija Maribor

OBJAVA POPRAVKA IN PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV. G. Ivo Kerže ima dobre informacije o vseh potezah mariborske nadškofije, saj v svojem prispevku Operacija Maribor dne 20.6.2012 in z značilnimi vzročnimi povezavami, kot so: rekli so, govorili, slišali smo, ipd. ponovno ponovi laži in obrekovanja, ki so lastna določenemu krogu ljudi in predvsem njihovemu delovanju.

Trditev, da je T-2 financirala tudi mlado stranko KDS je popolna izmišljotina, ki jo je prvi v javnost prinesel kot dober poznavalec prof. Štuhec. Po povzemanju resnice, duhovniki pa ja ne lažejo, mar ne? Sam sem večkrat moral v medijih pojasniti, da te povezave ni bilo. Če nekdo nekaj izjavi naj pokaže dokumente. Da, g.Kerže DOKUMENTE! Sam vem, in ožje vodstvo stranke, da ni bilo nikakršnega nakazila s strani T-2. Pa vendar se g. Kerže sklicuje kar na izrečene besede g. Štuheca. G. Štuhec, bi zaradi položaja in seveda zaradi posrednega informiranja brez težav pridobil vse dokumente in bi lahko tako izjavo popravil. Ne, vztrajanje na laži je enostavneje. Tudi drugi iz poslovnega dela mariborske nadškofije bi lahko, če bi želeli pošteno  besedo, to brez težav zahtevali. Ali pa jim je celo  všeč tako kot je? Tako pa vsake toliko časa privre spet v javnost. Po znanem KGB priročniku. Torej nalašč in vedoma se trosi laži in neresnice. Prav tako bi lahko, če bi želela razčistiti vsa računovodska  falanga v vseh družbah, ki so v kakršnikoli povezavi s T-2 brez težav javno napisala, kaj v izkazih je, kaj pa ni. Pa tega noče, ker bi potem prišla na dan še ena resnica. Tako pa imajo stalno hrano za napadanje z lažjo in  obrekovanjem, ker pač na tem svetu lahko določamo  samo mi, kaj je prav in kaj ni. Tudi tako daleč, kot je šla zgodba z finančnim poslovanjem mariborske škofije. Prevzetnost in oholost hkrati pač rodi sadove takšne kot so. Resnice se ne sme povedati zato, ker se je nekaterim že v začetku porodila laž o botrih in zato bi bilo grdo, da se pove resnica. Če pa se nekomu zmrači um in zato zamenja porabljene in zgubljene milijone EUR z nekaj deset tisoči EUR, je pa težava še večja. Ljudje ne smejo izvedeti resnice. Za tiste, ki morajo imeti napisano dvakrat, izguba v mariborski škofiji je blizu milijarde, tako pravijo, financiranje stranke po vseh podatkih pa nekaj deset tisoč EUR. Ali je to mogoče potem povezati. Da, z lažjo in neresnico se da vse. Take povezave delajo tisti, ki se morajo reševati.

Kar se pa tiče povezovanja strank g. Kerže, pa naj še enkrat zapišem. Bilo je  združevanje SLS in SKD in bilo je omizje Mirko Kraševec, dr. Zupan, Janez Juhant itd…. In nato je sledilo razdruževanje ter ustanavljanje stranke NSi ….. tri mesece pred volitvami in bili so zraven skoraj isti in še botri iz ozadja ….. Ali se spomnite gospodje? Ali pa je to treba zatajiti!

Pri KDS pa smo bili brez botrov, zato je bil tak hudič ob nastanku po slovenskem političnem prostoru …. Pa smo se zbrali še prej kot pri NSi pred volitvami…. Da,  bil je hudič, ker ni bilo botrov. Eden je bolj preklinjal kot drugi, vsi pa z lepo omikano politično besedo, ki se deželi v tranziciji spodobi.

Ko pa že g. Kerže omenja g. Kukarja, pa lahko po mojem vedenju povzamem njegovo izjavo (transkript): »Mislim, da če se čisto dobro spominjate, recimo žlahtne konzervativne stranke, veste, tudi s strani gospodarstva oziroma mariborskega gospodarstva, so prihajali zelo čudni signali, zelo, bom rekel, taka negativna sporočila pri teh vrenjih, pri tej rasti v pomladanski strani in s propadom tega projekta je kontinuiteta zgubila eno navezo, pomembno na katoliški strani in vsekakor jaz sem prepričan, da se bo resnica razkrila«.

Zapis je neposreden zato ga je potrebno tako tudi brati. V grobem pa g. Kukar trdi, da je bil KDS projekt slovenske levice. Zanimivo, da med člani KDS nismo imeli niti dvajsetino  članov bivše ZK, kakor je to običaj pri drugih pomembnih strankah desnice. Kot zanimivost naj navedem, da je pri ustanavljanju KDS sodeloval tudi g. Marko Štrouvs kot pri nastajanju NSi, kjer je prav on zahteval pri ustanavljanju NSi, da je v podnaslovu napisano »krščanska stranka«. Prav tisti gospod, ki so ga, pazite, vrgli iz službe, zato ker je želel razkriti grobišča pri Brežicah. Tam, kjer je nekdo od posvečenih na desnici petkrat kopal, pa nič odkril. On pa je z enim zamahom odkril skelete. Očitno ni pravi, zato se v javnosti ne sme povedati po resnici. On je tudi tisti, ki je po upravnem in formalnem postopku zagotovil odkrivanje rova Sv. Barbare. Pa vendar mu nobeden ne reče z desne strani: Hvala za resnico.

Kar se pa mene tiče in projekta desnice, pa spoštovani g. Kerže, preverite pri največji vladni stranki, saj me tam poznajo od mladih nog in vedo, da sem imel vedno enako prepričanje. To pa vedo zato, ker so me na sestankih ZK, ko so bili oni še člani, imeli večkrat v obravnavi, pa ne kot člana, ampak kot izrazito profiliranega človeka desnice. Prav zato razumem, da so določena imena takim konvertitom strah in trepet. To razumem in sprejemam. Prej paktiranje zaradi ljubega kruhka, sedaj pa penzije, kot predstavnik -ca v parlamentu EU. Podstreho pa menjaš po meri oblasti in okolja.

V nadaljevanju gre g. Kerže z lažnivim zapisom še naprej in trdi: »da je glavni mož T-2 Miran Kramberger skupaj s samim Mirkom Krašovcem, bil med glavnimi akterji omenjenega združevanja strank ter je aktivno sodeloval pri nastajanju KDS. V luči teh povezav, o katerih (začuda?) v javnosti ni prav veliko govora, se kaže projekt T-2 in celotnega mariborskega cerkvenega gospodarstva do vratu ujet v koncept »žlahtnega konservativizma«, t.j. partijsko vodene desnice, še naprej in zato«.

Če ni tak zapis naročen s strani kakšnega komentatorja desnice iz Maribora, potem g. Kerže ve zanesljivo to zato, ker se srečuje z g. Krambergerjem in g. Kraševcem, ki sta mu to povedala ali pa je o tem spoznanju nekdo govoril na kakšnem sestanku, pa mu verjame na besedo. Sam se z njima nisem nikoli srečal po letu 2000. S Kraševcem pa smo se razšli davnega 1994 leta, ker je že takrat jasno kazal vse znake pohlepa pri avtoritativnem vodenju in predvsem napeljevanju k nejasnim poslovnim odločitvam, ki so temeljile na »božjem poslanstvu«. Tako nam je zatrjeval. O tem obstoja kar nekaj zapisov. Zakaj pa ga je okolica sprejemala, takšnega kot je, pa naj se kar sam vsak povpraša, ki je z njim sodeloval.

Prav zato, g. Kerže, je vaš poziv: »Zato vse, ki mislijo še naprej napadati Cerkev na Slovenskem izhajajoč iz mariborske afere pozivam, da glede na navedene podatke, upoštevajo tudi nakazano razlago kot možno in kot verjetno. Da torej upoštevajo možnost, da danes, kakor že ves čas odkar imamo opravka s komunizmom, Cerkev na Slovenskem ne boleha zaradi sle po oblasti, pač pa za naivnostjo, da je mogoče s komunisti plodno sodelovati. Temu kocbekovskemu refleksu je treba storiti konec. Primeren kraj in čas za to bi bil katoliški shod.« samo še en od množice pozivov, ki temelji na lažnivosti in obrekovanju. Žalostno je samo to, da si ne upate pogledati resnici v oči.

Zakaj pa Vam gre objava laži lahko izpod peresa, veste Vi sami in On. Če bi želeli resnico, se ne bi spuščali na nivo zmaličenih besed, ampak bi jasno in javno zapisali vašo resnico, ki bi imela temelje na dokumentih. Če jih imate, jih pokažite, da bomo že enkrat imeli mir in ne spotakljivega klevetanja v zaprtih krogih in po raznih sestankih. Prav tak način dela je pripeljal projekt Krekove banke do tu kjer je. In vsak, ki se sedaj oglaša s podobnim načinom samo potrjuje, da je bil v zadnjih letih tako ali tako globoko udeležen.

Žalostno pa je, da si upajo nekateri privoščiti način delovanja na postulatu: »saj bodo verniki to tako ali tako požrli«. Tega pa g. Kerže, ne upate komentirati, mar ne?

Prof. Dr. Jože Duhovnik

Foto: You Tube