Kuge, vojne in golobov, reši nas o Gospod!

V koncu naslova se obračam tudi na strice in tetke iz “backstage teatra”, ki so pomagali ustoličiti nekoga, ki od samega začetka izvaja le eno agendo, to je, kako zopet postati Rex du soleil, saj so mu ukradli kraljestvo, kjer so vsi tekali in skakali, kot je zapovedal šef.  Užaljeni in jezni fantič je poleg svoje trme in samoljubja velik avtokrat, lahko zapišemo kar tiran in cinik. Kdor je verjel, da je ljudstvo  in njegova dobrobit ter pravna država nekaj, o čemer sanja bodoči pretendent za predsednika vlade, in bo za to, če bo potrebno, tudi izkrvavel, je velik naivnež, če zapišem milo. 

Kdor je le malo amaterskega psihologa in premore vsaj malo komunikacijskih veščin ter intuicije je že v predvolilnem času opazil, kako so pretendenta na premierski stol, ki naj bi nas rešil Janše in Janšistov, zaradi vseh njegovih osebnostnih odlik raje dolgo odtegovali soočenjem, saj težko skriva svojo nrav. 

Bog pa pošlje palico tudi takim, čeprav je res in zato še bolj žalostno, osebno najbolj prizadel poplavljene in zasute Slovence. Ti vsak po svoje doživljajo in prenašajo kalvarijo, ki jo je povzročilo razdejanje narave. Poplave in plazovi pa so do obisti razgalili nesposobnost in operativno nekompetentnost novih obrazov iz gnezda, predvsem pa predsednika vlade. Tokrat je bilo potrebno zavihati rokave, se zagnati v blato in konkretne probleme, kar je za nekoga, ki je računal le procente ter se pasel v državnih jaslih nekaj, kar je bilo daleč od njegovih izkušenj, kompetenc in dometa.

Kako surov in brezčuten je do ljudi, pa kaže dejstvo, da je šele po tem, ko je pokazal ministru rdeči karton, sprostil Brežanov denar, ki je pripadal poplavljenim občinam. Očitno pa ima problem z ženskami, ki imajo nekaj v glavi ter hrbtenico, ki se ne ukloni, ko pride mimo kdo s polno mošnjo ali velikim egom.

Najbolj žalostno je, da so nekateri (kot npr. mag. Bobnar) resnično verjeli v neko vrsto očiščenja v duhu novih časov in strokovnih odločitev. Kako je mogoče, da so bili tako naivni ob vseh nazivih in znanju, težko komentiram, a vse kaže, da je bivši in zdajšnji šolski sistem opravil svoje – razmišljanje z lastno glavo, predvsem pa kritično opazovanje in presojanje, pač ni bilo zaželeno, kaj šele nekaj, kar so vzpodbujali. 

Prodajanje bučk – referendumov, katerih izid je še bolj razvnel povolilno zmagoslavje in opitost, je pokazal in dokazal, kako vodljivo, nekompetentno, po drugi strani pa zelo disciplinirano volilno telo imamo. Stari ljudje (65+), ki so jedro volilne udeležbe, volijo po nareku kupljenih medijev, potem pa so disciplinirani volivci, ki po nareku levosučnih strank oddelajo svoje. 

Samo Bog ve, kako se slednji danes gledajo v ogledalu, saj taisti predsednik vlade, ki je skupaj z nesvobodnimi mediji prodajal, da ima pravico in da je v duhu demokracije ter učinkovitosti, da poveča ministrstva, danes razlaga, da jih je 12 dovolj. Komu mar, da bo to njegovo samopašno obnašanje potegnilo spremembo zakona o vladi in veliko rošad pri kadrih, ki bodo dodatno zablokirale operativnost?! 

Kako gledajo danes na to osvobojeni mediji?! Ti so nam skupaj z vlado prodajali, da so nas rešili dodatnega zdravstvenega zavarovanja, a smo v bistvu dobili dodatno obvezno dajatev za monopolista, ki bo jutri višja, kot je bilo DZZ. Prav tako so pomagali prodajati “30 dni do zdravnika”, pa nekaj tisoč stanovanj za mlade, da ne odpiram morda najbolj boleče temne plati meseca – Zakona o dolgotrajni oskrbi. Ali menijo, da imamo spomin zlate ribice in da smo pozabili inscenirano dogovorjene odhode iz studia?!

RTV SLO pa je dobila tudi svojo brco, saj je Svoboda tiste najbolj vnete izpljunila kar v prvem šusu. Tako je bilo prav tragikomično gledati v živo obraze, ki so bili v prvih vrstah revolucije, popolnoma šokirane ob obglavljenju gospe Paškove. Kje je zdaj njen kolega z repkom, ki bo zažugal predsedniku vlade in mu povedal, kaj si misli o stalinističnih metodah? Sistem žre lastne otroke.

Kako živimo? Bistveno slabše, kot smo. Brez dvoma. Morda ne vsi, saj so NVO dobili svoj del plena, pa tudi omrežja, ki so vselej tukaj in tam. Naše gospodarstvo se šibi pod bremeni davkov, ljudje prav tako, obeti so še slabši, naša inflacija gre v nebo, zdravstvo pa je v kaosu. Šolniki nimajo nobene veljave in plačila zato, ker so jim že zdavnaj vzeli avtoriteto tisti, ki so spisali zakonodajo, kjer so otroci deležni le svobode in pravic, ne pa obveznosti in fizičnega dela vseh sort. Kako je mogoče, da so v vladi tako močni lobiji, ki preprečujejo sprejetje vrtcev in šol brez telefonov (in zaslonov)?! 15 do 20 let bomo potrebovali, da sestopimo s tega vlaka norosti, ki prinaša otroke, ki so brez čustev in asocialni tirani. Da bomo imeli še več računalnikov, je poskrbela digitalna ministrica, namesto da bi ta denar namenila za digitalno pismenost populacije 60+. Poraba javnega denarja polzi med prsti in ko se bo potapljala ladja, si bodo še do konca napolnili žepe, saj se nikoli ne ve, kdaj prideš spet na funkcijo.

Pa nazaj k naslovu – Slovenija se bo ob nadaljevanju samopašne politike absolutista, ki ne prenese drugačnega mnenja, kritike pa, četudi gre za strokovne utemeljitve iz področij, ki jih sploh ne obvlada, sesula. Sesula! Lani spomladi je Slovenija z volilnim izidom zopet potrdila, da je prejšnji sistem dobro utrdil mejnike in da lahko v Sloveniji izvolimo kogarkoli, pa naj se piše golob, ostržek ali pač kakorkoli.

Upam, da bo v “backstage teatru” končno prevladalo domoljubje in ljubezen do ljudi, ko se bo preseglo domet »lastne riti« in bo dobro soseda in sočloveka postalo tudi naše dobro. Za takšno politiko pa ni potrebno delati Gallupovih testov – potrebno je biti Človek. Zaenkrat naslavljam teater, ljudi bo potrebno še prekvasiti. Do te mere, da bodo začutili, kako vsak od nas zasluži in da lahko celo zahteva boljšo oblast. A to je proces, ko bomo od miselnosti majhnih, komunistično servilnih ljudi, prešli v miselnost zmagovalcev, ki jih vodi zdrava samozavest in ljubezen do sebe in do sočloveka. Če zmoremo ta svoj bojevniški in neupogljivi karakter izraziti v športih in drugih dosežkih, bi bilo modro in skrajni čas, da prenesemo to tudi na platformo, ki jo opisujemo kot narodov blagor. 1 komentar

Komentiraj