Kebrovi spiski za evtanazijo in umore v politični mlakuži

Dušan Keber v Tarči spregovoril smrti terminalnih bolnikov v domovih starejših občanov naklepni umori. Še zlasti to velja v času epidemij in pandemij. Foto: Posnetek zaslona

V preteklem tednu je javna hiša TV Slovenija v podlosti prekosila sama sebe. Večkrat smo se že vprašali, ali s svojimi svinjarijami lahko pade še globlje, pa iz tedna v teden dokazuje, da se to da. Proti dnu, ki je peklensko brezno, nas je v Tarči vlekel še vedno čudežni deček prof. dr. Dušan Keber.

Dvoličen odnos do evtanazije

Dr. Dušan Keber svojo bogato kariero končuje z nedavno objavo članka v Mladini, indeksirani strokovni reviji. Ugledna mednarodna revija, ki se po obvodih financira z denarjem slovenskega zdravstva in ima zato pravico in dolžnost objavljati članke vrhunskih strokovnjakov s področja zdravstva, je z navdušenjem objavila članek o evtanaziji. G. Keber, ki je znani in priznani borec za evtanazijo, je v pronicljivem razmišljanju prišel do zanimivih spoznanj. Evtanazija da, če in ko mi prižgemo zeleno luč zanjo. Dokler pa mi ne izsilimo zakonodaje o evtanaziji, so smrti terminalnih bolnikov v domovih starejših občanov naklepni umori. Še zlasti to velja v času epidemij in pandemij. Tehtnost in aktualnost članka je takoj pritegnila pozornost strokovne in tudi laične javnosti. Vanj so se z vso predanostjo poglobile in ga temeljito preštudirale družbenopolitične delavke v javni TV hiši in nemudoma organizirale miting. Na mitingu, ki ga poimenujejo Tarča, so streljale vsevprek. V varnem zaklonu pred njihovo kanonado je bil le prvorazredni gost, emeritus Dušan Keber.

Dušan Keber in njegovi strokovni dosežki

Dušan Keber je bil v Tarči deležen strahospoštovanja neodvisne novinarke – voditeljice in je govoril, kar je hotel in kolikor je hotel. Ker ga vsi gledalci ali zaradi pešajočega spomina ali mladosti ne poznajo, bi bilo prav, da bi naredili kratek oris njegovih številnih služb in funkcij: zdravnik internist, vodja v bolnišnici Trnovo, redni univerzitetni profesor že pri triinštiridesetih letih, strokovni direktor UKC, minister za zdravje, eno leto po ministrovanju brezposeln (nezaposljiv?), svetovalec v UKC in hkrati podjetnik za svetovanje v zdravstvu, borec proti privatizaciji zdravstva in privatni svetovalec javnemu zdravstvu, predsednik Rdečega križa Slovenije – in slednjič pisec strokovnega članka v Mladini ter tožilec na ad hoc sodišču TV. Še bolj od funkcij bi bili zanimivi dosežki, ki jih površni opazovalci žal ne vidimo; vidimo in čutimo le to, da kljub požrtvovalnemu strokovnemu in političnemu delu g. Kebra (ali pa prav zaradi tega) slovensko zdravstvo pestijo čedalje večje težave.

Spisek smrti je v arhivu

Družbenopolitične delavke so vsepovsod neutrudno iskale spiske smrti, ki morda obstajajo ali pa jih sploh ni. Škoda, da niso iskale tudi v Arhivu RS ali vsaj na spletu. Našle bi spisek, ki nedvoumno obstaja in zaradi katerega je bil leta 2006 tov. Mitja pravnomočno spoznan za nedolžnega. Ta spisek je bil, Bog se usmili žrtev in rabljev, uporabljen pri Konfinu pri Grčaricah leta 1945. To je spisek bolnikov in ranjencev, ki jih je »osvobodilna« vojska odpeljala iz ljubljanske bolnišnice in pobila. To je spisek »glasom mape tov. majorja Mitje«, ki ga je slovensko pravosodje umaknilo iz procesiranja in porinilo v arhiv. Ker živimo v kafkovski državi, je velika verjetnost, da bodo tokratne ovadbe zaradi letošnjih tako imenovanih spiskov smrti obravnavane z vso skrbnostjo, da bo ovadenim zločincem sojeno in bodo strogo kaznovani.

Spisek »smrti« je na RTV

Novinar Bojan Požar je že pred leti izrazil zanimanje za svoj nastop v pogovorni oddaji na javni TV. Voditelj, zdaj že upokojeni Lado Ambrožič mu je dal vedeti, da to ne bo mogoče, ker da je Požar na nekakšni črni listi nezaželenih gostov.

Domnevna spiska nezaželenih gostov na RTV in nezaželenih ostarelih pacientov v bolnišnicah sta si v marsičem podobna in seveda tudi različna. Razlika med njima je, da učinke prvega spiska poznamo, učinke drugega pa družbenopolitične delavke in nahujskana množica naivnežev še išče. Pri poizvedovanju naj nikar ne spregledajo ptujske bolnišnice, ki je varno skrita pred tarčo Tarče.

Družbenopolitične delavke, pometajte po svoji hiši, poiščite in obelodanite nam svoj spisek; če ga (še) ne poznate, vaša agitpropovska ravnanja vodi intuicija, ki je plod vzgoje na FDV.