Iskreni.net: »Zaradi splava sem mislila, da si zaslužim Božjo kazen.”

Bernardette Goulding je Slovencem odkrito spregovorila o svojem splavu in kako sedaj pomaga drugim ljudem s podobno izkušnjo.

Včeraj je Bernardette Goulding na povabilo p. Tomaža Mikuša obiskala Slovenijo in svojo življenjsko izkušnjo podelila na dveh srečanjih; prvi je bil dopoldne za tiste, ki se bolj aktivno ukvarjamo s problematiko umetnega splava, zvečer pa je imela javni nastop na Nikodemovih večerih. Njeno predavanje je nosilo naslov: Splav in potem!?

Tako smo imeli čast srečati izjemno žensko, Bernardette, ki je voditeljica delavnic za ozdravljenje po splavu Rahelin vinograd na Irskem.

Kljub trpljenju pozitivna oseba

Sama ima izkušnjo splava, tako spontanega kot umetnega, pa tudi izkušnjo smrti otroka. Poleg tega je v življenju doživela še marsikatero drugo hudo preizkušnjo in o vsem spregovori iskreno in brez skrivanja. Občudovala sem jo, da zmore kljub trpljenju ostajati tako pozitivna in vesela, kar kaže na njeno izjemno notranjo moč.

Bernardette se je rodila na Irskem v veliki družini s 17 otroki. Oče je bil nasilnež in pijanec, kljub temu pa Bernardette zmore videti preko njegovega obnašanja in pravi, da je bil dober človek, a mu nihče nikoli ni pokazal, kako naj odigra svojo vlogo očeta, saj je bil nasilen tudi njegov oče. Tako je Bernardette kmalu v otroštvu preživela veliko nasilja in se že pred dvajsetim letom odselila od doma. Tudi sama je začela piti, ‘žurirati’, saj je prvič začutila svobodo.

Ko je kmalu zanosila, se je v strahu pred zavrnitvijo svojih staršev in pred tem, da bo izgubila svojo prihodnost, lagodnost in doživela opravljanje okolice, odločila za splav. Kasneje se je poročila z drugim moškim, ki je bil tudi nasilen do nje in njena zgodba se je zapletla še naprej.

Zapisala Katarina Nzobanora. Več lahko preberete na iskreni.net.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.