Inštitut 8. marec, ali premorete vsaj trohico kmečke pameti?

Mladenke, mladeniči iz 8. marec,

dolgo me je srbel jezik oziroma prsti. Ne vem, zakaj, ampak vendarle vam zdaj tole sporočam. Mogoče bi bil čas, da počasi zapolnite kot dokaz človeškega dozorevanja uma, razumskega, čustvenega in etično-vrednostnega dela, vrzel med virtualnim in realnim, med mislijo, besedo in dejanjem. Tako globokih vrzeli, če ne prepadov, kot pri vas, sem v svojem življenju le redko opazil.
1. Lepo in politično korektno je na varnem v mali Sloveniji sodelovati v #Metoo kampanji proti nasilju in zlorabam žensk v ZDA in Angliji. Želite biti nosilec #Metoo kampanje v Sloveniji, a vaše reakcije na prvovrstne tovrstne odkrite zlorabe tu, v epicentru LJ, v zadevah Janković s farmacevtko ter v zadevi Fotopub Dušana Smodeja z elementi narkokriminala, nasilnega drogiranja in grobega seksualnega zlorabljanje deklet, so povsem druga zgodba. Kako absurdno, vaša ravnanja je možno razumeti celo kot zaščito obeh umazanih zlorab moči in žensk (v stiski). Ali kaj o tem razmišljate? Ne vidite nobene dvoličnosti? Nemara premorete vsaj občutke sramu ob tem?
2. Kanal C0. Sprožili ste referendum in vodili kampanjo v zvezi z zakonom o urejanju voda. V imenu zaščite vodotokov in vode, vključno s pitno vodo kot najvišjo, tudi ustavno kategorijo. Agitatorsko ste se izrekali o nekem zelo kompleksnem zakonu. Osebno recimo nisem šel na referendum, ker zakona nisem bral in se nisem upal soditi na podlagi bežnega spremljanja kampanje. Trdili ste, da vas vodi želja po zaščiti vode, bregov vodotokov, naravnih habitatov in seveda pitne vode pred ogrožanjem in kapitalskim izkoriščanjem.
Res? Pa kje ste zdaj v Ljubljani? Ste šli kdaj na Špico pogledati, kakšna škatlasta skropucala so službe MOL postavile v reko, da bodo domnevno služile z luksuznimi apartmaji z jacuzzijem, potem ko so dale zaslužiti dobavitelju, bivšemu šefu SOVE?
Ste resno mislili s ščitenjem naravnih habitatov rek? Ali pa to velja za vse razen za vam očitno ljubega ljubljanskega šerifa?
K sreči nutrije ne delajo selekcije na podlagi političnih usmeritev in so najedle ta MOL-ova skropucala na Špici.
Največji možni eko kriminal proti vodi, in to proti prvovrstni, pitni vodi, je ravno Kanal C0. Kanalizacijski vod za blizu 10.000 enot iz sosednjih občin, speljan direktno na nahajališče najboljše pitne vode v državi. Neprecenljivo bogastvo pitne vode v dimenzijah bohinjskega jezera, osrednji in nenadomestljivi vir za prestolnico. In kanalizacija, ki vedno prej ali slej kje začne puščati, je direktno pripeljana na ta vir.
Vi, Inštitut 8. marec, ki vam je bilo o kompleksnem Vizjakovem zakonu vse jasno, zdaj po mesecih molka na lepem razglašate, da se o kanalu C0 ne morete izrekati, ker da niste strokovnjaki za to … Haloooo! Ne glede na to, da so strokovna mnenja dostopna in zelo jasna ter v primeru neodvisne stroke (strokovni svet UKC, NIJZ, hidrologi, itd.) odločno proti. V tem primeru pa je dovolj že zdrava pamet, ali če hočete zdrava kmečka pamet.
A jo premorete vsaj malo? Ali pa premorete samo sledenje napiflani levičarski ideologiji oziroma še bolj koristoljubno sledenje oblastnikom samodržcem, s katerimi vas nemara druži isto rodovno ideološko gnezdo?
Kaj bi pitna voda, a ne? Saj jo lahko kupujemo v trgovini, toliko bolj, če smo del priviligiranega razreda, kajne? Tisti referendum, vsebina gor ali dol, je bila pač priročna kampanja, da se ruši Janševa vlada. Mar ni tako, 8. marec?
Uspešen razvoj vam želim, 8. marec! Nemara se nekoč srečate z vrednotami, ki so gradile našo civilizacijo. Med njimi so tudi resnicoljubnost, logičnost, konsistentnost, spodobnost, pravičnost, etika …


3 komentarji

  1. Vrednote pripadnikov 8. marca so izključno lastna materialna korist. Drugo jih ne zanima.

  2. Zaman pozivate “Inštitut” 8.marec! Njim narod in država nista važna. Vse v stilu njihovih opevanih predhodnikov. Takole so se včasih izražali:

    Ante Novak je med govorom v Loški dolini leta 1943 med drugim dejal: “Na svojih spiskih za likvidacijo imamo 500 družin, tudi bajtarje in družine, ki niso z nami. Ni važno, koliko ljudi še ostane, ker za nas ni narod prav nič važen.”

Comments are closed.