Avtogol Igorja E. Berganta

Igor E. Bergant (posnetek zaslona)

Postkomunistični privilegiranci (kot je na primer tudi voditelj Odmevov Igor E. Bergant) Janše ne marajo tudi zato, ker v njihovih očeh velja za krivca za dosego samostojnosti.

Kidričev razglas v tajni deklaraciji CK KPS z dne 16. septembra 1941, koga od zavednih Slovencev je treba ubiti, in dokument – opomin Kardelja iz Beograda dne 25. junija 1945 Kidriču, da se v Sloveniji prepočasi čisti, sta ohranjeni listini, ki ju pravi (desni) Slovenec ne more obiti in ju kot kopiji hranim tudi jaz. Zato je bil v slavnostnem intervjuju RTV s predsednikom vlade Janezom Janšo ob 30-letnici naše države dosežen avtogol, ko je voditelj predsednika vlade nameraval stisniti v kot. Sicer pa se vsi rdeči novinarji izogibajo vprašanjem o kulturi smrti, na kateri je in (še verbalno) temelji tudi naš komunizem oziroma sedaj postkomunizem. Še posebej se je tovrstna kultura izkazala v zlati svobodi, ko se je po končani vojni streljalo in rajalo obenem.

Igor E. Bergant je hotel z vprašanji doseči Janševo priznanje, da Sloveniji ne gre dobro

Z avtogolom – ciljam na intervju nacionalne TV (tov. Igor E. Bergant) ob 30-letnici naše države s predsednikom vlade g. Janezom Janšem dne 23. junija 2021! Avtogol pa zato, ker Igor E. Bergant ni uspel pri predsedniku doseči priznanja, da nimamo demokracije in da slabo gospodarimo, saj je resnica obratna.

Postkomunistični privilegiranci Janše ne marajo tudi, ker v njihovih očeh velja za krivca za dosego samostojnosti.

Največji greh tega TV pogovora – intervjuja, pa se je Janši štel v tem, da je novinarju RTV naravnost povedal, da nam manjka lustracija, ki je pogoj za nadaljnje napredovanje Slovenije. V isti sapi pa je predsednik vlade stanje naše države primerjal z nekoč bratskimi državami vzhodne Evrope, ki so nas po podrtju berlinskega zidu gledale v hrbet, danes pa jih gledamo v hrbet mi.

V nadaljevanju slavnostnega intervjuja s predsednikom vlade je predsednik na vsako vprašanje novinarja odgovoril z dokazano resnico, da smo v formalnem komunizmu zaostali in da smo zaostali tudi v 23 letih ponovne vladavine starih struktur.

Pred drugo svetovno vojno smo bili gospodarsko razviti, po njej smo nazadovali

Nihče še ni večno vladal, kot si privilegiranci zamišljajo, da bi morali oni. Iz zgodovinskih arhivov stare Avstrije je mogoče ugotoviti, da sta Češka in Slovenija v precejšnjem času Habsburške monarhije bili celo pred Avstrijo. Ob padcu formalnega komunizma (porušitvi berlinskega zidu) pa se je izkazalo, da smo zaostali za petdeset let. Vzrok za to se pripisuje komunizmu, saj še vedno velja: »Vsak le zase dela z vso energijo in vsem žarom, ne pa za druge – tovariše – družbo.« In prav zato je kapitalizem nadvladal fevdalizem in pozneje še komunizem!