Pravi sovražniki medijske svobode sedijo v Evropskem parlamentu

Christine Anderson Foto: Sebastian Willnow / dpa

“Vaše obtožbe so groteskne in politizirane. Dejanski sovražniki medijske svobode sedijo prav tu, v Evropskem parlamentu. Pod svobodo medijev razumejo le vsiljevanje evropske absurdne ideje o tem, kdo bi naj vladal. Tisto, kar ni njihovo mnenje, se obravnava za rasistično, homofobno, sovražno do Evrope in ljudi. To želijo cenzurirati in prikazati kot sovražni govor ali lažne novice.” 

S temi besedami je evropska poslanka iz Nemčije Christine Anderson razkrila manipulativno resnico o evropski politični levici. Podobno je o dvoličnosti evropskih socialistov in liberalcev razpravljalo več evropskih poslancev iz konservativnih gibanj v Evropskem parlamentu.

Dejanski sovražniki medijske svobode sedijo v Evropskem parlamentu

Slovensko javnost je presenetil odločen nastop evropske poslanke iz Nemčije, Christine Anderson. V svojem nagovoru je med drugim razložila, da sovražniki medijske svobode sedijo prav tukaj v Evropskem parlamentu. Mogoče je s tem posredno namigovala na predsednico stranke SD Tanjo Fajon. Le ta že mesece pripoveduje pravljice o koncu medijske svobode v Sloveniji in kot je priznala v Tarči, je na to temo opravila veliko telefonskih klicev z evropskimi kolegi. Definitivno pa je svojim evropskim političnim prijateljem pozabila omeniti, da na njihove novinarske konference niso vabljeni kritični mediji ali pa, da pod vodstvom njihove županje izvajajo medijske pritiske na javno RTV Slovenija.

Nemška evropska poslanka prihaja iz osovražene stranke, Alternativa za Nemčijo. Večinski nemški mediji želijo predstaviti, da gre za novodobno naslednico Hitlerjeve nacistične Nemčije. Vendar Andersonova zelo dobro ve, v čem je težava. V primeru, da nasprotuješ novodobnim teorijam o podnebni nevtralnosti, enakosti spolov, multikulturalizmu, si ožigosan za homofoba, rasista in sovražnika Evrope.

 

A kot je pogumno povedala Andersonova, naj evropske politične elite iz vrst liberalcev in socialistov pometejo najprej pred svojim pragom. Vzpon domoljubnih političnih gibanj je le odgovor na zgrešeno bruseljsko politiko v zadnjih desetih letih. To se sedaj kaže tudi v dobavi cepiv za članice držav EU. Še vedno pa se raje ukvarjajo z notranjimi politični zdrahami v Sloveniji, na Poljskem in Madžarskem.