Erik J. Krisch: Vladajo nam ljudje, ki jim še manjše kmetije ne bi zaupal

potNa svoji zemlji smo mi gospodar, so bile parole, ki smo jih po 10. maju 1945 slišali še dolga leta. Star sem bi 14 let in čakal bratranca, da se vrne iz partizanov.

Danes, sedemdeset let, po tem se sprašujem, kaj se je v tem času zgodilo, da nismo gospodarji ampak sužnji. Ljudje ki nam danes vladajo dajejo vtis, kot da bi prišli iz vzporednega sveta, kot, da niso nikoli živeli tukaj in zdaj. So proizvod obdobja, ki mu vlada Milan Kučan, oseba, ki ne more preboleti izgube položaja, ko je imel v rokah življenje in smrt prebivalcev Slovenije. Podrejen mu je bil ves aparat, ki omogoča vladanje v diktaturah tako nacizmu kot komunizmu, sodstvo, medije in represivni aparat ter predvsem tajno policijo UDBO. Dokumentirana je njegova izjava, da samostojna Slovenija ni bila nikoli njegova intimna želja in šele plebiscit ga je prisilil, da je preko volčje kože navlekel imitacijo ovčje.

V letih samostojnosti je pogosto kršil ustavo, sodstvo pa nič in v porog vsem nam, je Slovenija edina država od bivših komunističnih držav, ki ni sprejela resolucije EU o obsodbi nacizma, fašizma in komunizma. Še več, medtem ko Hrvati sodelujejo v preganjanju in obsodbah bivših agentov UDBE, pri nas bivši agenti UDBE sodno preganjajo organizatorje desetdnevne vojne za osamosvojitev Slovenije. Če se vrnem na parole izpred 70-tih let o gospodarju na svoji zemlji. Vladajo nam ljudje, ki jim še manjše kmetije ne bi zaupal, saj bi jo hitro spravili na kant, kajti v obdobju vlad Boruta Pahorja, Alenke Bratušek, Miro Cerarja so Slovenijo zadolžili za 30 milijard evrov. Predvsem zadnja vlada Mira Cerarja je, kar se tiče gospodarjenja na svoji zemlji, čista katastrofa. Sprašujem agente UDBE, člane Foruma 21, uradne in neregistrirane lobiste, kapitaliste na slovenski način in ostale nasprotnike demokracije, ali premorete vsaj malo vesti in ljubezni do domovine, ali vam je važen le denar, ki vas na koncu ne bo osrečil, niti ga ne boste ponesli s seboj v grob.

Vladajočih politikov pa ne sprašujem, kaj je z njimi, kajti če vodilni med njimi ni sposoben ustvariti družine, ki je osnovna celica krščanskega sveta, nimajo odgovora na vprašanja človekovega obstoja.