Demokracija: Zaradi soočenj na RTVS stranke protestirajo

VOLITVE 2011. Protestu strank, ki niso bile povabljene na predvolilno soočenje v oddaji Pogledi Slovenije na RTVS, se pridružuje tudi zunajparlamentarna NSi, ki napoveduje tožbo proti RTVS, če ne bo spremenila načina izbire strank za soočenje. Zunajparlamentarna Neodvisna stranka Pomurja pa je konec oktobra vložila pobudo za oceno ustavnosti zakona o RTVS.

V strankah Zares, LDS in SNS so namreč v torek na vodstvo Radiotelevizije Slovenija (RTVS) naslovili dopis, v katerem menijo, da dejstvo, da so na oddajo Pogledi Slovenije povabljeni zgolj Janez Janša, Gregor Virant, Zoran Janković, Borut Pahor, Karl Erjavec in Radovan Žerjav, pomeni diskriminacijo drugih parlamentarnih in neparlamentarnih strank.

Svoj protest glede izbire kandidatov za soočenje je v torek na vodstvo RTVS naslovila NSi. Menijo namreč, da četrtkovo soočenje pomeni kršitev Zakona o RTVS. Opozarjajo tudi na zadnje soočenje na RTVS, ki bo na sporedu 2. decembra, in bo namenjeno predsednikom strank oz. list, ki po javnomnenjskih anketah prestopajo volilni prag.

Več: Demokracija