Demokracija: Marta Kos Marko išče “nove obraze”

Poslanec SDS Vinko Gorenak je pred dnevi na svojem blogu napisal: “Aleksander Lucu, novinar Nedeljskega dnevnika, je pameten mož! Ne, oprostite, moram se popraviti. Aleksander Lucu je dobro obveščen mož – vedno blizu pravih virov levice.”

/ … /

“To je to, kar se že dogaja na terenu. Aleksander Lucu ima povsem prav. Na terenu že teče koordinirana akcija zbiranja ‘pravih kandidatov’ med vplivnimi ljudmi, med nosilci nestrankarskih list in v dogovoru s ‘pravimi’ župani se že ustvarja kandidatna lista ‘nove stranke’. Kako se bo imenovala, ni pomembno, lahko tudi ‘zelena jagoda’, važno je, da bo povsem ‘nova’ in zlasti ‘prava’. …. Tik pred zdajci se morajo tej stranki pridružiti le še preverjeni kadri tipa Golobič in Kresalova. Za zmago nekaj ‘novega’ in nekaj ‘pravega’ bo tako vse nared. Ja kaj pa je s tem početjem narobe? Nič! Vse je v skladu z ustavo in zakoni – stranke pač propadajo in nastajajo nove! Res je tako – manjka le še bistvo. Gre za ‘nateg’ ljudstva v stilu ZARES nova politika,« je ob tem še zapisal Gorenak.

No, mi pa dodajmo, da po naših informacijah glavno breme pri iskanju »novih obrazov« nosi članica Foruma 21 Marta Kos Marko (strokovnjakinja za komuniciranje), ki je v stalnem stiku s šefom Foruma 21 Milanom Kučanom, ki je v teh dneh na počitnicah pri svojih prijateljih na Visu in Lastovu. Pri njenem početju ji menda pomaga njen razvpiti brat Drago Kos, drugače pa je kljub Kučanovemu patronatu precej prepuščena sama sebi. Na tranzicijski levici so namreč močno sprti med seboj, tako da bodo težko kaj posebnega ustvarili. …..  Ima pa Kučan dolgoročno v načrtu tudi prevzem stranke DeSUS.

Več: Demokracija