B. Korsika: Kučan je vsakomur boter, nikomur prijatelj

Takole na prvi pogled je Kučan v dobrih štiridesetih letih “zamenjal” Mitjo Ribičiča, Staneta Dolanca, Staneta Kavčiča, Franceta Popita, Andreja Marinca, Franca Šetinca, mogoče res še najmanj Janeza Zemljariča.      ………

Janković je simptom, Kučan pa sindrom

Verjamem, da bosta prej ali slej začela delovati davkarija (zakaj še nihče ni vprašal družine Janković, od kod jim premoženje) in urad za pranje denarja (davčne oaze Jankovićev) ter da bosta Jankovića tožilstvo in policija prej ali slej dohitela s triindvajsetimi, ali koliko že, ovadbami. Vsak sistem namreč nenehno producira Jankoviće, a so v urejenih državah prej ali slej predmet obtožnic.

V osnovi pa gre za sindrom, torej za bolezen samo, za Milana Kučana. On je boter vseh teh zgodb. Brez morale in načel. Kučan nam naravnost v obraz dopoveduje, da Janković s sinovoma in njunim zlatim dežjem nima nič. Skuša nam dopovedati, da sta oba najmanj Billa Gatesa slovenskega gospodarstva. Gre samo za oblast. Vsak “krščenec” je bolj brezobziren in bolj zlorablja politični in ekonomski sistem. Trdno upam, da se nam ne bo še kolcalo po prejšnjih voditeljih.

Mislim, da je dolžnost vsakega družbeno odgovornega pišočega človeka, da nenehno in vseskozi opozarja na Milana Kučana kot na botra brez morale in načel. In potem, ko bo politično razgaljen in nevtraliziran, skrbeti, da se nam ne bo usedel na vrat kak nov boter brez načel in morale. Z leve ali desne.

Več: Finance