Blitz: Na Magistratu Dan mladosti

Dobri dve desetletji po zadnjem praznovanju (ponarejenega) Titovega rojstnega dne, ko so se mladinci vseh bratskih narodov še zadnjič zbrali na stadionu JNA v Beogradu in štafeto z dobrimi željami predali vrhu jugoslovenske partije, se zdi, da se zgodovina vrača.

Ponedeljkov podporni pohod šestindvajseterice modrih na magistrat, kjer so se poklonili in izkazali ponižnost ter klečeplaznost edinemu, ki lahko državo reši grosupeljske more in nas povede v lepšo prihodnost, me je v mnogočem spomnil na slavne dni, ko so titovi omladinci na stadionu JNA ob kunjenju maršalu in računanju nanje kazali pot v svetli jutri.

No, podobnost je zgolj v svetli prihodnosti, tisti, ki so nam na včerajšnjem mitingu pokazali pot v lepši jutri, so bili namreč večinoma titovi omladinci, še preden sem se rodil. Izpade sarkastično, mar ne, ampak v povprečju bi bili včerajšnji romarji, ki si tako želijo oblikovati našo in mojo prihodnost, v penziji celo po nesprejeti pokojninski reformi.

Uspel sem izbrskati 23 od 26 podpornikov:

V povprečju so podporniki stari 64 let in pol, torej že dolgo v pokoju. Še huje pa je, če pogledamo generacijsko sestavo. Samo eden med njimi je (komajda) mlajši od 40 let, kar 14 ali 61% jih je starejših od 60 let, slaba polovica (43%) je starejših od 70 let, dobra petina (22%) pa od 80 let.

Živela prihodnost. Za domovino z Zokijem – v dom!

Vir: blog Blitz