Blažič: Kučan na zabavi Studia City

Po poročanju spletnega portala podlupo.net so ustvarjalci oddaje Studio City pred kratkim proslavili dvajsetletnico oddaje (nasledila je oddajo Studio Ljubljana) in sicer z zabavo v enem od ljubljanskih klubov. Vsekakor pa je bila sestava udeležencev na zabavi zelo zanimiva. Med gosti je bil namreč tudi nekdanji predsednik države ter aktualni voditelj Foruma 21 Milan Kučan, ki se je v VIP prostoru dobro zabaval predvsem v družbi s frontmanom Studia City Marcelom Štefančičem ter nekdanjim Zaresovim poslancem Francijem Kekom. Ali bo morda slednji po koncu poslanskega mandata postal celo sodelavec oddaje – navsezadnje je pred vstopom v politiko snemal razne skrite kamere – še ne vemo.

Navzočnost Kučana na zabavi je vsekakor zelo pomenljiva, še zlasti, če pomislimo na ideološko podstat oddaje, ki po tej plati zelo spominja na tednik Mladina. Ob tem velja spomniti, da je že kmalu po osamosvojitvi Slovenije prišlo do nekakšne »sprave« med partijskimi »očeti« ter »podmladkom«, kar ga je še ostalo v ZSMS. Po drugi strani pa sta obe struji stopili skupaj pri pregonu »notranjega sovražnika«. Spomnimo: pred osemnajstimi leti je prišlo do incidenta pri Depali vasi, ki je bil tudi povod za odstavitev tedanjega obrambnega ministra Janeza Janše. To je bil tudi končni cilj postkomunistične nomenklature, saj je hotela Janšo na vsak način politično likvidirati. Vendar pa ji ni uspelo – še več: Janša je znova postal predsednik vlade, s čimer se je uresničil najbolj črn scenarij za »murgelsko podzemlje«. Zato ni nič čudnega, da se v zadnjem času znova stopnjuje medijska ofenziva proti vladi, ki niti še ni bila izvoljena. Mimogrede, s strani vodstva RTVS ravnokar nagrajeni Matej Šurc (zaradi knjige, ki jo je napisal skupaj s sopodpisnikom razvpite »peticije 571« Blažem Zgago) si je v eni izmed radijskih oddaj privoščil neokusno subtilno primerjavo Janeza Janšo z Adolfom Hitlerjem.

Kakorkoli že, star pregovor pravi »Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si.« To vsekakor velja tudi za druženje po raznih zabavah, kjer pa se ne kramlja samo o vremenu, pač pa tudi o pomembnejših stvareh. Za Kučana je znano, da ima med novinarji veliko znancev in tudi prijateljev, zato nima velikih težav pri vplivu na uredniško politiko nekaterih medijev. Morda bo prav zaradi tega nov mandat Janševe vlade še toliko bolj »peklenski«.

Vir: Demokracija