A. Salihović, Radio Ognjišče: Nova zmaga stricev iz ozadja! Jim bomo to dovolili?

Afera, zaradi katere smo morali na predčasne volitve in afera, zaradi katere je moral pred volitvami v zapor vodja največje opozicijske stranke – podoben primer bi težko našli v kakšni demokratični državi danes ali v preteklosti – za nekaj, kar sploh ni bilo dokazano, je včeraj doživela še enega od svojih iz ozadja režiranih vrhuncev.

Fiaski, ki si jih je privoščilo tožilstvo, predvsem pa strici in tete, ki jim je Janez Janša trn v peti že več kot 25 let, se nam danes kažejo v novih razsežnostih popolnoma skorumpiranega in po vzoru nekdanjega totalitarnega sistema oblikovanega pravosodnega sistema. Mislim, da ni treba posebej pogrevati celotne zgodbe, katere nekateri glavni akterji so danes že bili nagrajeni za politični konstrukt, ki se je glasil zgolj ‘Nekje, nekdaj, nekega dne …’. Skratka, glasil se je tako, kot so se glasile tožbe na zmontiranih sodnih procesih po drugi svetovni vojni.

Nič kriv, a v imenu ljudstva, bolje rečeno ideologije, te je treba odstraniti.

Namesto, da bi po razveljavitvi sodbe na ustavnem sodišču prišlo do hitrih postopkov, so vsi, na čelu z vrhom vrhovnega sodišča zavlačevali do te meje, da je primer zastaral. In kaj je danes ostalo od primera? Zgolj in samo politični konstrukt, ki pa ga ne bo mogoče izbrisati čez noč. Kot ne bo mogoče izbrisati tistih dolgih ponedeljkov, ko so obtoženi morali poslušati, da so nekaj dobili, čeprav še danes nihče ne ve, kdaj, kje in koliko. Kot, da bi se nam vsi smejali v brk, posebej s totalitarno preteklostjo zaznamovani Branko Masleša in prvopodpisana pod politični konstrukt Branka Zobec Hrastar.

Več: Radio Ognjišče