Zmagali smo: Slovenijo smo spravili na zadnje mesto

Sedanji anticepilci so v večini trenirkarji, opankarji, jugonostalgiki in komunajzarji, potomci avantgarde, ki nastopajo kot protestniki proti vladnim ukrepom oziroma naporom za ohranitev obetajočega gospodarstva in za zajezitev novih okužb z novim koronavirusom. Njihova zmaga pa je prav nasprotna: zaviranje gospodarstva in siromašenje Slovenije.

In tako smo Slovenci z novimi okužbami 23. septembra 2021 pristali na zadnjem mestu v EZ.

Mama me je skupaj s šolsko klopjo privlekla k doktorju Haissu iz Središča ob Dravi, ki je na začetku šolskega leta 1943/44 v razredu cepil prvošolce pri Sv. Bolfenku na Kogu. Za kakšno bolezen je bilo to obvezno cepljenje, se pod Nemčijo ni spraševalo kakor tudi ne pozneje v trdem in formalnem komunizmu niti ne v našem postkomunizmu – vse do danes. Dr. Haiss nas je infal (cepil) z debelo iglo, ki jo je pred vsakim vbodom pomolil v plamen gorilnika na mizi. In misleč, da bo, ker je bila igla vroča, še bolj zapeklo, sem zato mami delal še večje težave. Ko pa je doktorju iznenada gorilnik na mizi ugasnil, je bila za nadaljnje infanje dobra tudi šolska petrolejka.

Ker so ugotovili, da cepijo s kozjim smrkljem, so se tovarniške dame temu uprle

Za uvod se še dotikam cepljenja proti gripi v TGA Boris Kidrič Kidričevo sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja. Že ustaljena navada je bila v samoupravljanju, da so se po OZD-ih, TOZD-ih in SOZD-ih delavci (proletariat) vsako leto cepili proti gripi. In to leto je bilo kot prvič to cepljenje s pršenjem cepiva v nos. Med prvimi se je pri nas cepil ing. Jaka G. (tovarniški šaljivec). Kmalu za njim se je v tovarni razširilo njegovo prepričanje, da nam v nos pršijo kozji smrkelj. Ko so za kozji smrkelj izvedele tovarniške dame, so po vrsti začele cepljenje ignorirati. To pa je našega uglednega direktorja TGA ing. F. G. (po narodnosti Juda) tako razjezilo, da je odločil: »Cepivo smo po sklepu DS (delavskega sveta) kupili za vse, kdor se ni hotel cepiti, ne bo dobil dobička« (ki se je tedaj obetal ob plači). Nobeno opravičilo še tako uglednega zdravnika ni pomagalo na disciplinski komisiji, da bi komu necepljenje iz zdravstvenih razlogov spregledali in bi vseeno dobiček dobili.

Sedanji anticepilci so v večini komunajzarji, potomci avantgarde, ki nastopajo kot protestniki proti vladnim ukrepom oziroma naporom za ohranitev obetajočega gospodarstva in za zajezitev novih okužb z novim koronavirusom. Njihova zmaga pa je prav nasprotna: zaviranje gospodarstva in siromašenje Slovenije. In tako smo Slovenci z novimi okužbami 23. septembra 2021 pristali na zadnjem mestu v EZ.

In kolikor se še spomnim oziroma vem, to vprašanje o ignoranci cepljenja pod nobeno dosedanjo vlado ni obstajalo – in še zlasti ne v komunizmu in nacizmu.