Žana Jereb: “Motivirana in pripravljena na London!”

Nekoč so smeli na olimpijske igre le amaterji. To je športniki, ki niso tekmovali za denar. Princip se je izrodil, saj vrhunskih rezultatov ni bilo več mogoče dosegati brez popolne posvetitve treningu. Olimpijski komite se je že pred desetletji odločil, da naj bodo igre raje srečanje vrhunskih športnikov, kot pa srečanje amaterjev.

Žana Jereb je odmev plemenite ideje, ki opozarja na to kar je v športu lepega in dobrega. Sicer športnica od mladih nog, se je po le pol leta rednega treniranja uvrstila na maratonski tek na Olimpiske igre v Londonu.

Poveden je že izsek iz intervjuja z Žano Jerb objavljenega v občinskem glasilu:

Kako potekajo priprave? Ste zadovoljni s trenutno formo?

V tem trenutku sem v najtežjem delu priprav in forma gre strmo navzgor. Zame je še posebej zahtevno, saj poleg treningov dvakrat dnevno, hodim tudi redno v službo. Za naslednji olimpijski ciklus do iger 2016 v Riu de Janeiru si želim urediti pogoje za trening, tako da mi ne bi bilo potrebno hoditi v službo in bi se popolnoma lahko posvetila treningu maratona. Pripravljenost je zelo dobra, tako da zelo optimistično zrem proti Londonu. Sem zelo dobro motivirana in prepričana, da bom v Londonu v kar se da dobri formi. Glede tega popolnoma zaupam svojemu trenerju Romanu Kejžarju.
V začetku naslednjega tedna odhajam na enotedenske višinske priprave v Planico skupaj s trenerjem in nekaterimi ostalimi člani olimpijske ekipe Slovenije (Sonja Roman).

Vaši dnevi so natrpani s treningi, s službo. Najdete čas še za kaj drugega?

Da. Zaključujem študij na Ekonomski fakulteti, kjer mi manjka samo še diploma.V zadnjem času za hobije skorajda ni časa.Med treningi rada vzamem v roke kakšno knjigo, trenutno je to knjiga ene najboljših triatlonk na svetu Chrissie Wellington A life without limits.

Vir: Spletna stran Občine Žiri