Vabilo: Višarski dnevi za mlade 2014

visarski dnevi mladi gora vrh Mlade iz domovine, zamejstva in izseljenstva vabimo na Višarske dneve, ki bodo potekali od četrtka, 31. julija, do nedelje, 3. avgusta.

Program
* četrtek, 31. julija: odhod iz Ljubljane predvidoma ob 16. uri in vožnja proti Globasnici, kjer si bomo pogledali antični muzej in Sveto Hemo s prakrščanskimi izkopaninami ter Rozalsko votlino. Prespali bomo v farni dvorani (spali bomo na tleh v skupnem prostoru, zato potrebujemo spalke in ležalke).

* petek, 1. avgusta: spoznavanje življenja Slovencev v Pliberku, Dobrli vasi in Železni Kapli. Spremljal nas bo Janko Krištof, kulturnik in župnik v Bilčovsu ter Št. Ilju in predsednik Krščanske kulturne zveze. Odhod proti Žabnicam in prenočevanje pri sestrah.

* sobota, 2. avgusta: spoznavanje slovenskih vasi v Kanalski dolini – Naborjeta, Ukev in Ovčje vasi. Vodili nas bodo domačini. Popoldne vzpon na Svete Višarje (na razpolago je tudi žičnica), druženje in priprava na romanje treh Slovenij. Večerjali in spali bomo v Ehrlichovem domu, kjer so večposteljne sobe (pogradi).

* nedelja, 3. avgusta: pomagamo pri neposrednih pripravah na romanje treh Slovenij, ki se začne ob 10.30 s predavanjem prof. Tomaža Pavšiča, sledi maša in kratek kulturni program. Okrog 15. ure se zberemo v Ehrlichovem domu – slovo in odhod proti domu.

Prispevek znaša 50 evrov in zajema nastanitev, prehrano (zajtrk, kosilo, večerja), avtobusni prevoz in vstopnine.

Prosimo, da ob prijavi poravnate akontacijo v višini 20 evrov.

Prijave in informacije po tel.: 01/438-30-50 ali e-pošti: [email protected].

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.