Vabilo: Podobe Slovenije v medijih

radio ognjisceRadio Ognjišče v sklopu praznovanja 20-letnice pripravlja niz okroglih miz na temo Podobe Slovenije v medijih. V različnih krajih po državi se bodo zvrstili števili novinarji, uredniki, profesorji in laiki, ki delujejo na področju medijev. Med drugim se bomo spraševali, kakšna je nedotakljivost politikov, ali je etika v medijih utopija ali povsem realno pričakovanje, ter tudi, kje so meje novinarske radovednosti.

Prva okrogla miza bo v torek, 11. marca, ob 19. uri v Celju (dvorana župnije Celje, sv. Duh, Ob Koprivnici 1, 3000 Celje). Gostje Vanessa Čokl (Večer), Tone Rode (Družina), Matej Kovač (Casnik.si), Marko Milosavljevič (Fakulteta za družbene vede) bodo spregovorili na temo: Je prihodnost tiskanih medijev v internetni različici?.

V četrtek, 13. marca, pa bo tema okrogle mize, ki bo ob 19. uri potekala v Središču Rotunda, primorskem družbenem centru v Kopru, (Destradijev trg 11, 6000 Koper) etika v medijih. Gostje bodo skušali odgovoriti na vprašanje, ali je etika v medijih utopija ali povsem realno pričakovanje. Na okrogli mizi bodo sodelovali Sandra Bašič Hrvatin (Fakulteta za uporabne družbene študije), Evgenija Carl (RTV Slo), Božo Rustja (Ognjišče) in Ranka Ivelja (Dnevnik).

Mediji naj bi v svojem poročanju sledili interesu javnosti. Ali to drži ali ne, bodo na okrogli mizi v Šentjerneju (Trubarjeva 1, 8310 Šentjernej) v torek, 18. marca, ob 19. uri razmišljali Tone Hočevar (Delo), Jožica Dorniž (novinarka in bodoča odgovorna urednica Vzajemnosti), Barbara Štrukelj (STA) in publicist Andrej Marko Poznič (Casnik.si).

20. marca bo ob 19. uri okrogla miza potekala v sklopu Viktorinovih večerov v prostorih minoritskega samostana na Ptuju (Minoritski trg 1, 2250 Ptuj), posvečena pa bo novinarski radovednosti in njenim mejam. Gostje bodo Majda Juvan (RTV Slo), Damjana Žišt (Večer), Marija Slodnjak (RT Ptuj), Franci Trstenjak (Radio Ognjišče), Aleš Maver (Casnik.si).

Okrogla miza bo tudi 27. marca ob 19. uri v Mengšu, v tamkajšnji župnijski dvorani (Trdinov trg 9, 1234 Mengeš), tema pa bo Vezi med politiko in mediji in nedotakljivost politikov. O tem bodo spregovorili Rajko Gerič (Planet TV), Tino Mamić (Združenje novinarjev in publicistov), Bogomir Štefanič (Družina), Bojan Traven (RTV Slo) in Petra Sovdat (Finance).

Zadnja v nizu šestih okroglih miz bo v Ljutomeru (Miklošičev trg 3, 9240 Ljutomer), in sicer 3. aprila ob 19. uri. Na temo Medij kot poročevalec in soustvarjalec dogodkov oziroma realnosti bodo razmišljali Tomaž Perovič (POP TV), Franci Trstenjak (Radio Ognjišče), Peter Perše (RTV Slovenija) in Matej Makarovič (Fakulteta za uporabne družbene študije).

Radio Ognjišče