Vabilo: Draga mladih 2014

draga mladih 2014Vabljeni na prvo dejanje letošnjih 49. študijskih dnevov Draga 2014, ki ga bodo letos v celoti upravljali mladi Slovenci iz Italije. V petek, 29. avgusta ob 16.30 bo Draga mladih v parku Finžgarjevega doma na Opčinah pri Trstu potekala v slogu dinamičnega salona, v katerem se bodo mladi pogovarjali s tremi uglednimi predavatelji, z njimi delili mnenja in nasvete na račun teme, ki je vsem nam dobro poznana, a morda premalo raziskana. Nekoč so ji pravili beg možganov, danes lahko govorimo o njihovi, torej mobilnosti mladih.

Medse so povabili izvedenko za zahtevne zaposlitve dr. Alenko Stanič, slovenskega diplomata dr. Valentina Inzka in goriškega pesnika dr. Davida Bandlja. Kratkim uvodnim posegom bo sledila obširna debata v obliki aktivnih vprašanj in predlogov.

Pod naslovom V svet(u) z možgani bodo spregovorili o tem, kako odhajati v svet v iskanju študijskih, življenjskih in delovnih izkušenj, kako se vračati z dušo in razumom ter kako ustvariti pogoje za to, da bi intelektualni in delovni potencial ohranili doma.

Življenjski prostor se širi. Srečujemo tisoče ljudi, preskakujemo celine, časovne pasove in meje. Državne, kulturne, jezikovne, identitetne, vrednotne, osebne. Človek pa kljub globalnim trendom, demokratizaciji, blagostanju ali krizi ostaja človek, duševno bitje z nogami in glavo. Mlad človek išče svojo pot, doma ali v svetu, in s tem išče sebe.

Organizatorji:
Društvo slovenskih izobražencev
Mladi v odkrivanju skupnih poti

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.