Utrinek dneva F. Feltrina: Utihnili so

janko veberPolitiki, mediji in številni dušebrižniki so zaradi afere ministra Vebra, ki je povzročila 150 milijonsko izgubo ob morebitni prodaji Telekoma, le to sprejeli kot dejstvo. Nihče ni upal in si ne upa pokazati s prstom na nekdanjega ministra, ki je tujim kupcem povedal, da prodaje na lahek način ne bo. Prav tako se nihče ni vprašal, ali morda ni minister prejel za tako znižanje cene delnic Telekoma kašno obljubo, ali pa je to prejela njegova stranka. Padec Telekomovih delnic je dejstvo in je v višini razvpite Patrie. O morebitnih obljubah in podkupninah za nakup le teh, pa se vlečejo sodni postopki že tako dolgo, da so sodniki in odvetniki na njih zaslužili več kot naj bi bile obljube Janezu Janši, Tonetu Krkoviču in Ivanu Črnkoviču skupaj.

Pred nekaj dnevi sem v uho ujel bes človeka, ki je klical v jutranji program slovenske televizije in z vsem sovražnim govorom besnel nad predsednikom stranke SDS, Janezom Janšo. Vprašal sem se, ali so res med nami ljudje, ki tako močno sovražijo? Meni, kot Slovencu s ponosom je nerazumljivo, kako je v mojem narodu lahko toliko sovraštva do tistih, ki so prvi in edini, od Trubarjevih časov, do rušenja komunizma, bili v pravem  trenutku na pravem mestu in uresničili pot slovenski državi in njeni demokratični ureditvi. Prav zanimivo je, da voditeljica oddaje niti ni trenila z očesom, ampak mirno pustila sovražni govor v eter. Najmanj pa so osamosvojitelji krivi, če so se kasneje nekateri politiki in gospodarstveniki povampirili in oskrunili ime o ‘slovenski poštenosti in pridnosti’.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.