Totalitarno vladanje s pomočjo kulture smrti

Obhajanje osemindvajsete obletnice samostojne države Slovenije se mi je letos zdelo bolj svečano, kot se je praznovalo zadnja leta. Temu opažanju pripisujem ugotovitev, da vse več ljudi ločuje resnico od laži!

Naš največji državni praznik smo torej letos bolj proslavljal kot prejšnja leta. Bilo je tudi več sv. maš za domovino. Na eni od teh maš, bila je v majhni cerkvici na slikovitem hribčku, sem tudi bil. Povsod, kjer je bilo pričakovati rdeče zvezde, pa pomladnikov ni bilo. No, kakšen praporščak z zvezdico na grbu iz Juge je na kakšni občinski proslavi tudi bil spregledan! Očitno se je trdnost desne opcije odrazila že na vseh treh volitvah, dveh lanskih in letošnjih evropskih. Na vseh so z veliko večino slavili pomladniki! Del te pomladne otoplitve je seveda tudi pripisati posodobitvi in večji aktivnosti  desnih medijev, ki ničesar ne ignorirajo in ne zatajijo.

Spomnim se še prvih mesecev po  osamosvojitvi l. 1991, ko so nostalgiki za propadlo Jugo žalovali in si shranjevali svoje partijske knjižice. Celo norčevali so se iz nas, ki teh knjižic nismo imeli. Pravzaprav so se norčevali iz Peterletove vlade, ki pa je bila na polovici mandata zamenjana. Bilo je več poskusov za njeno zamenjavo in bilo jee tudi veliko intrig. Najprej so v »banana republiki« našli izbranca Voljča, ki pa ga parlament ni sprejel. In nato se je našel Drnovšek!

Nostalgiki so se proti nam, ki nikoli nismo imeli rdečih partijskih knjižic, posmehovali. Govorili so, da ne rabimo več vozniških dovoljenj, saj nam zadostuje že molitvenik in rožni venec, ki se ga obesi na vidno mesto v osebnem vozilu. Seveda je ta neslana šala bila namenjena tedanjemu ministru za notranje zadeve g. Šteru, o katerem je bilo javno znano, da hodi v cerkev k obredom.

Totalitarno vladanje s pomočjo kulture smrti

In po 28. letih samostojnosti nam komunisti še vedno vladajo že dolgih 22 let. In kaj jih še drži v sedlu?

Komunizem od samega začetka (pri tem ne mislim samo na našega slovenskega) ne bi zaživel in še manj danes obstajal, če se ne bi utrjeval s pomočjo »kulture smrti«. V ta namen so si že na samem začetku podredili oziroma prisvojili sodstvo, bančništvo in šolstvo. To ključni vzvodi za totalitarno vladanje –  a vsiljevanje ideologije enakih želodcev. Prav ta ideologija o enorazredni družbi, pa se je pri nas v sedanjem komunističnem kapitalizmu do kraja razgalila. Prav največji in navzven najbolj goreči komunisti so postali največji tajkuni. Menda vsi naši največji tajkuni izvirajo iz članstva Foruma 21. Ti so nam tudi izpraznili banke in pripomogli, da se naše tožilstvo in sodstvo smeši doma in po svetu.

Njihova zasluga je, da se v današnjih šolah izogibajo mlademu rodu povedati zgodovinsko resnico o »kulturi smrti«. Mladi rod v šolah tudi malo zve o nastanku slovenske države, za katero smo Slovenci sanjali več kot tisoč let. Celo tega so jih šolniki pozabili naučiti, kako se obnaša med petjem himne. In da se po končani himni ne ploska.