Osem stotink preveč, da bi Tina zmagala (FOTO)

V Mariboru pod Pohorjem je bila na veleslalomu za 49. Zlato lisico  Tina Maze prva po prvi vožnji. Že druga, Avstrijka Katrin Zettel, je za letos najboljšo smučarko na svetu zaostaja že za 47 stotink, Američanka Lindsey Von pa na tretjem mestu še  za stotinko več. A po drugi vožnji je Tini – zaradi manjše napake na začetku, zmanjkalo pičlih osem stotink za zmago pred 15.000 glavo množico navdušenih navijačev.

Tina, pravi, da je to dober trening za jutri, ko bo na vrsti slalom. Želimo ji dobro vožnjo tudi jutri. Zanimiva izjava (v šali) naše tekmovalke: “Lindsey je prišla sem  mene malo “zajeb….” .”

V izjavi za RTV SLO se je zmagovalka Lindsey Von gledalcem najprej opravičila za to, da je zmagala pred našo, domačo tekmovalko. Jutri bo Lindsey nastopila tudi v slalomu in prosi, naj se ne smejimo njenemu smučanju, ker ga je trenirala samo tri dni.

Tina pa je z drugim mestom že pred koncem veleslalomskih tekem osvojila mali veleslalomski globus.

Druge naše smučarke so precej zaostale že v prvi vožnji. V drugi tek se je uvrstila le Ana Drev, ki zaostaja za Tino 2,08 sekunde in je prvo vožnjo končala na 27. mestu. Drugi tek je Ani bolje uspel, tako, da je veleslalom končala na 15. mestu.

Foto: Patricija Belak

Patricija Belak je mlada umetnica, ki vse lepo, kar ujame v svoj objektiv, objavi na Articija.