Nacionalni interes – povsem drugače

Pojem »nacionalni interes« je dobila v naši državi negativen sloves. Kljub temu lahko verjamemo, da imamo v Sloveniji dobre in poštene podjetnike. Imeli bi jih pa še več in to že dolgo, če jih revolucionarni sistem ne bi evforično uničeval takoj po koncu II. svetovne vojne. Med uspešnimi podjetniki, ki so jih po vojni razlastili, je bil tudi Franjo Pahernik.

Zlata lisička Tina Maze (FOTO)

Na 49. Zlati lisici v Mariboru je bilo nad pričakovanji. Kljub nizkim temperaturam je bilo na Snežnem stadionu zelo vroče. Za visok pulz je skrbela Tina, ki nas ni pustila ravnodušne.

Zajemi in pij

Voda iz studenca na Pohorju je pitna in dobra. Razkošje ob dejstvu, da milijoni, morda že kakšna milijarda, ljudi po svetu nima čiste pitne vode. Foto: Tone Lesnik

Nočni orači

Divji prašiči so ponoči preorali travnik na Pohorju. Še hujše je, če preorjejo njive. Divji prašič je divjad, ki se v Srednji in Vzhodni Evropi najhitreje razmnožuje in povzroča veliko škodo na kmetijskih površinah. Pri … Beri dalje

Divjanje po Pohorju

Skupine mladcev na kros motorjih divjajo po Pohorju, po planinskih poteh, celo preko travnikov in po brezpotjih gozdov. Zakonodaja je ustrezna, nadzora ni.