Skrajna antipolitičnost družbeno-politične delavke Tanje Gobec

Tanja Gobec (printscreen: RTV SLovenija)

Javno RTVS pozivamo, da oddajo Politično, ki jo vodi Tanja Gobec, preimenujejo v Antipolitično ali pa jo ukinejo. V nedeljo, 18. julija 2021, je Tanja Gobec spet gostila predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča.

Tanja Gobec se je spet izkazala s tem, kar ga je pozabila vprašati. Zato ji postavljam vprašanja, ki zanimajo gledalce:

  • Kako je mogoče, da DZ za zelo pomemben nov ministrski resor v vladi izglasuje odličnega kandidata zgolj z enim glasom večine? Točno tako kot so se leta 1991 sprejemali osamosvojitveni zakoni, se 30 let pozneje v zvezi z osamosvojitveno digitalizacijo ponavlja isto – zmoremo zgolj en glas večine.
  • In naprej: kdo izvaja strašljive pritiske na poslance, o katerih je govoril poslanec Franc Jurša in je potem iz protesta proti pritiskom glasoval ZA kandidata. Nedvomno bi bilo to pravo vprašanje za predsednika DZ.
  • Kako je možno, da ni bil izvoljen odličen kandidat za ustavnega sodnika, prof. rimskega prava Janez Kranjc? Ali morda zato, ker se pri nas rimsko pravo, ki je osnova civiliziranega prava, ne uporablja več!?
  • In še: kaj je Zorčič mislil s tem, ko je ob neizvolitvi dveh sodnikov izjavil, da se temu ne ploska, ker je očitno neizvolitev dveh sodnikov, sicer dokazanih kršiteljev človekovih pravic, po njegovem mnenju, sam je rekel, žalosten dan za parlament.
  • In za konec: kaj bo storil Zorčič, da se poslancem preneha zvijanje rok, policijska zaščita parlamenta je mnogo premalo.

Javno RTVS pozivamo, da oddajo Politično, ki jo vodi Tanja Gobec, preimenujejo v Antipolitično ali pa jo ukine.