Tanja Fajon & Co., strahopetci se najraje skrivajo za otroci

Foto: STA

Razmere v Sloveniji so preresne, da bi nepremišljeno politikantsko geslo, s katerim Tanja Fajon & Co predpostavljajo in posredno obtožujejo vlado prilaščanja otrok, lahko nemarno prezrli. Verjetno gre dejansko za stisko nekaterih mater in manj sredstvo rušenja aktualne oblasti, kjer je vse, kar vodi k cilju, dovoljeno. Predvsem laž in demagogija!

Primerjava števila naših pokojnih zaradi epidemije s tujino je tragična. Prej ali slej bo prišel čas, ko bodo ljudje začeli iskati neposredne krivce za največ umrlih po drugi svetovni vojni. Poizkusite se samo vprašati, kako se počutimo tisti, ki smo zaradi let ali bolezni na vrhu seznama ogroženih. Tudi mi bi radi ne samo še živeli biološko, ampak v skladu z človeško naravo in dostojanstvom preživeli tiste dneve, ki so nam namenjeni. Drugače od vsekakor prizadetih otrok nimamo ne srednjeročne in še manj dolgoročno prihodnost.

Tanja Fajon & Co., politikantska zloraba pandemije se bo obrnila proti vam!

Temeljni problem Slovenije je, da se pandemija pokriva s politiko in ideologijo. Tisti, ki so zaradi strahu pred njo pobegnili z oblasti, bi se je sedaj radi znova polastili. Zato so dolgo časa svetovno tragedijo človeštva ne samo zanikali, ampak očitali političnim nasprotnikom, da so si jo izmislili, da bi in v izkoriščanju višje sile laže vladali slovenskim državljanom. Zato so načrtno spodbujali bojkotiranje vladnih ukrepov, se iz njih norčevali, njihove predlagatelje in utemeljitelje celo fizično ogrožali, da jih je morala zaščititi policija.

Tanja Fajon & Co., velik greh ste si nakopali! Ne bi bil rad v vaši koži.

Zgodovina ni usmiljena: resnica prej ali slej pride na dan. Zlasti o slabih in človeka nevrednih dejanjih. V primerjavi s tem dobro po navadi zbledi. Krivde niste sposobni prevzeti, ampak ste jo prav pobalinsko in politikantsko, skladno z leninistično teorijo in prakso pripisali svojemu političnemu nasprotniku in sedaj se skušate zavzemati za tisto, kar ste dolgo zanikali. Laž in manipulacija, ki ju skrivate pod krinko politične taktike in upravičujete s strategijo, za katero so vsa sredstva upravičena, sta očitno neodpravljiv recidiv najbolj stalinistične regije v Evropi. Komunizem je zanikal individualizem v korist širših družbenih interesov. Gospa Fajon & Co v imenu iste ideologije počnejo ravno obratno. Družbo hočejo uničiti na račun tistih, ki ne morejo v fitnes in podobne inštitucije, to pa skrivajo za skrbjo za normalno šolanje otrok. Perverzno do skrajnosti!

Ko bomo v Sloveniji večinsko priznali grozljivost epidemije in človeško življenje postavili nad ideologijo in oblastiželjnost, se bodo razmere začele izboljševati.

Ministrica Kustec spoštuje in ceni življenje otrok in učiteljev

Zaman so napori strokovnjakov, ki predlagajo vladi ukrepe, ki jih je dolžna sprejemati. Zakaj jim jemljete kredibilnost in mednarodno verificirano znanje? Če bi se vam uspelo vrniti na oblast, pod Marjanom Šarcem je dejansko vladala vaša stranka, boste morali zaradi svojih napak in zamud, ki bodo ob tem nastale, sprejemati neprimerno ostrejše ukrepe.

Ministrici za šolstvo moramo izreči v tem pogledu najgloblje spoštovanje in zahvalo. Seveda dela tudi napake, samo omejeni jih ne, ker so pač žrtev svojega stanja. Spoštuje in ceni življenje otrok in učiteljev. Za njo so tudi oni s posebnimi potrebami najprej ljudje, ki imajo, kljub neznosnim stiskam njihovih staršev, enako pravico do življenja kot drugi. Kdo je pripravljen prevzeti odgovornost za njihovo življenje namesto nje? Gibanje Otrok ne damo? Razmere so težje kot v vojnem času. Bi v njih izpostavljali otroke vojnim nevarnostim? Priznajmo že enkrat tragičnost razmer, v katere smo ne po svoji krivdi zašli, rešimo se obroča smrti, potem pa politizirajte do onemoglosti. Samo živeti nam pustite!

Politično zlorabljanje take strašne epidemije je hujši zločin kot vojno dobičkarstvo, ki je doslej veljalo za neprekosljivo. Kakorkoli stvari obračate, je zločin. Žal tiste vrste, ki ni nikoli kaznovan, ker je preveč množičen, predvsem pa izrazito ideološki in v kazenskem zakonu neopredeljen. »Nullum crimen, nulla poena sine lege scripta. (Brez napisanega zakona ni zločina ne kazni.)« Hvala Bogu, imamo moralna načela in zakone. Za lastno vest. Nekateri je pač nimajo, ker je v fitnesih ne morejo najti.

Stiska otrok in staršev obstaja tudi zaradi učiteljev, ki dela ne opravljajo s srcem

Stiska staršev in otrok, ne glede na vse politične, ideološke in celo sindikalne(!) zlorabe, vseeno obstaja. Razkriva mnogo pomanjkljivosti in napačnih rešitev v našem šolstvu. Od prevlade socialnih razlik do prenatrpanosti in nesmislov v šolskih učnih načrtih. Prvo je nerešljivo, šola bi jih morala zmanjšati na minimum. Drugo bi bilo vredno poizkusiti, kljub prevladi vpliva veščinarjev v zbornicah in medijih, ki mislijo, da se svet začne in konča v fitnesih. Učitelji tujih jezikov so dokazali, da je s pametnim in mednarodno preizkušenim pristopom možno veliko doseči. Kolikšna je razlika v znanju med mojo in njihovo generacijo! Zakaj ne bi česa takega poizkusili pri naravoslovnih predmetih, ki so poligon za izživljanje frustriranih znanstvenikov.

Zakaj ne bi patriotičnih predmetov, kot so slovenski jezik, zgodovina in še kateri, postali od najbolj osovraženih in težkih najljubši.

Priznam, da nisem nikoli spremenil mnenja, da bi bila matematika, kjer je treba samo razumeti in misliti, ne pa se guliti, najprijetnejši predmet, če ne bi bilo nesrečnih učiteljev, ki predmeta ne obvladajo, ne ljubijo učencev, predvsem pa čutijo stalno potrebo, da se nad njimi izživljajo in dokazujejo svojo večvrednost.

Tanja Fajon & Co., strahopetci se najraje skrivajo za otroci

Izkoristimo naravno katastrofo za izboljšanje družbenih razmer. Najprej šolstva, ki je najbolj v rokah ideologije in politike, neuspešnih znanstvenikov, nedokazljivih samooklicanih genijev, predvsem pa ljudi, ki premalo cenijo in spoštujejo človeka, ki se začne z otrokom. S koliko talenti se rodijo in kako hitro jim jih v šoli zatrejo. Prav ti večinsko najbolj vpijejo: »Naših otrok ne damo!«, ker bi se radi v imenu družbene odgovornosti rešili starševske, ki je primarna. Rešitev je v boljši in človeka vrednejši prihodnosti, ne pa družbeni razklanosti in ideološki polarizaciji, za kar mnogi zlorabljajo nesrečne šolske razmere. V imenu otrok seveda. Znano je, da se strahopetci najraje skrivajo za njimi.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.