Tamara Vonta grozila in predstavitev mnenj vodila nedemokratično

Tamara Vonta

PREJELI SMO. Objavljamo izjavi za javnost Zavoda Božji otroci in Zavoda Živim glede načina vodenja predstavitve mnenj na temo sovražnega govora v Državnem zboru.

Noseče matere v stiski in njihovi nerojeni otroci potrebujejo našo pomoč

Javno predstavitev mnenj na temo sovražnega govora v Državnem zboru je kljub množici udeležencev najbolj zaznamoval sovražni govor Tamare Vonta, predsednice Komisije za peticije ter človekove pravice in enake možnosti. Tamara Vonta je namreč javno predstavitev mnenj vodila nedemokratično, grozila udeležencem in nekaterim celo onemogočila, da bi predstavili svoja stališča.V Zavodu Božji otroci obžalujemo, da so bili največje nestrpnosti in celo grobosti deležni predstavniki civilne družbe, ki so želeli predstaviti problematiko sovražnega govora do nerojenih otrok in hkrati tudi do njihovih mater, saj je materina sreča v tem, da rodi svojega otroka, družba pa ji pri tem pomaga.

Nerojenim otrokom se namreč ne priznava niti tega, da so ljudje, javnosti pa se pod pravico ženske do splava prikrivajo žalostne zgodbe trpljenja žensk po splavu. To je v naši državi najhujša oblika sovražnega govora, ki je korenina ostalega sovražnega govora. Njegova odstranitev bi pomenila pot v resnično svobodo in blaginjo, a na javni razpravi o sovražnem govoru o tem ni bilo dovoljeno govoriti. Ali so prizadevanja države za zmanjšanje sovražnega govora pristna? Posledice te sovražnosti so smrt nad 6000 nerojenih otrok v Sloveniji letno, uničena sreča vpletenih, porušeni družinski odnosi, psihične težave, zmanjšana ustvarjalnost in demografska kriza.

Nerojeni otroci si v družbi in parlamentu sami nikoli ne bodo mogli izboriti svojih pravic, zato si bomo v Zavodu Božji otroci ne glede na neprijetno in žalostno izkušnjo včerajšnjega dne zanje vztrajno prizadevali. Oni bi želeli živeti, zato bomo govorili v njihovem imenu in v imenu njihovih mater, ki jim javno ni priznana pravica do žalovanja. Pred praznikom Gospodovega oznanjenja poteka devetdnevnica (24 ur na dan), kjer zadoščujemo za pobite nerojene otroke, molimo za ozdravljenje in ponovno srečo njihovih mater in očetov ter za vse nerojene otroke, ki so v smrtni nevarnosti. Življenje, pridi!

Valentina Pikelj

Zavod Božji otroci

 

V hramu demokracije glasovi nerojenih otrok utišani

V Zavodu ŽIV!M smo zgroženi nad nedemokratičnim, nekulturnim in nespoštljivim vodenjem javne predstavitve mnenj v Državnem zboru na temo sovražnega govora. Tamara Vonta, predsednica Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, je namreč grobo zatrla vsakršen glas o sovražnem govoru do nerojenih otrok.

O sovražnosti do nerojenih otrok v Sloveniji in 45 milijonih nerojenih otrok na leto v svetu se v slovenskem hramu demokracije žal ni smelo govoriti, kljub temu da je to najbolj tragična in pogosta sovražnost našega časa.

V Zavodu ŽIV!M smo predani ohranjanju človekovega življenja in pomoči vsem, ki zaradi sovražnosti življenju v Sloveniji trpijo. Ne bomo dopustili, da bi krivice, ki se dogajajo nerojenim, ob tem pa tudi trpečim materam in očetom, šle neopaženo mimo ali da bi bile celo spodbujane. Prepričani smo namreč, da bo slovenski narod kulturno, gospodarsko in politično v polnosti zaživel šele, ko se bo predal veselju nad življenjem.

Zavod za pravico do življenja, ŽIV!M

Foto: Twitter