T. Mamić, domovina.je: SDS – idealisti in materialisti

Izstopi vidnih članov SDS so njena stalnica. Tako kot je njena stalnica njen predsednik. In tako kot so stalnica očitki medijskih rdečekožcev Janezu Janši, da je avtokrat.

Pri izstopih znanih članov je seveda treba ločiti med materialisti in idealisti. Prvi so vedno izstopali in vstopali v različne stranke. Raznih dimitrijev ruplov je bilo v naši zgodovini vedno veliko. Nenazadnje, na Primorskem vemo za ogromno primerov, ko si črnosrajčniki niso nadeli le peterokrake na kapo, ampak tudi na ramena.

Dober fašist bo dober komunist

»On je bil dober fašist, zato bo tudi dober komunist. Ti pa ne,« je tako komandir zabrusil nekemu partizanu v Brdih, ki je v poveljniškem štabu prepoznal bivšega črnosrajčnika. Zato lahko tudi napovemo, da bodo najbolj zagreti slovenski rdeči aktivisti, če se bo to splačalo, v trenutku prestopili med najhujše islamiste. A to le mimogrede.

Pri dolgoletnih članih, ki so vstopili v SDS zaradi zaveze demokratičnim vrednotam in domoljubju, pa je zadeva povsem drugačna. Tu bi se najmočnejša slovenska politična stranka (predvolilnih instant strank tu ne štejemo) morala zamisliti. Kritike odhajajočih so namreč že od Iva Hvalice povsem jasne. Vodstvu SDS očitajo, da se stranka v celoti podreja enemu človeku. In ob tem velikorkat pozablja že etične, kaj šele demokrščanske politične vrednote.

Edini, ki se ne boji Kučana

Janez Janša je v tem trenutku daleč najbolj sposoben slovenski politik. Edini, ki je povsem doumel partijsko strategijo ohranjanja oblasti. Verjetno tudi edini desnosredinski politik, ki se ne boji Milana Kučana. Janša je izjemen intelektualec in operativec.

Zato je v prvem trenutku težko razumeti, zakaj tako dobro sodeluje z raznimi (ne)člani stranke, ki zaradi koruptivnosti in pokvarjenosti nimajo kaj iskati v demokratskem taboru. In zakaj ima vedno dobre odnose z nekaterimi levičarji in tajkuni. Mogoče pa je tudi on sam le materialist, ne pa idealist? In mu je potemtakem bolj pomembno, da je na čelu stranke kot pa da bi stranka zmagala na volitvah?

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.