Svetopisemski maraton tudi letos ves dan, vso noč

Svetopisemski maraton ves dan, vso noč … ja, čisto zares. Maraton v branju Svetega pisma poteka teden dni 24 ur na dan. Svetopisemski maraton spet vabi vse kristjane in ljudi dobre volje, da se pridružijo dogodku nepretrganega branja Božje besede od sobote, 23. januarja, do petka, 29. januarja 2021.

Pripadniki različnih krščanskih skupin bodo neprekinjeno od 23. do 29. januarja prek Zooma glasno brali Sveto pismo

V težkih časih pandemije, ko smo izolirani, zelo omejeni v gibanju, pri socialnih stikih, občestvenem življenju in doživljamo razne stiske, morda smo zboleli, morda izgubili službo, nas je strah – še posebej v takih trenutkih si želimo, da bi bili osvobojeni spon. K upanju, veri, ljubezni nas vedno znova vabi Božja beseda. V tednu Svetopisemskega maratona imamo možnost, da se na daljavo povežemo in z branjem Svetega pisma našo deželo povežemo v eno. Vseslovensko branje bo namreč potekalo prek Zooma, spremljali pa ga bomo lahko tudi prek YouTube. Priključite se prek telefona, računalnika, tablice. Dodatne informacije dobite na spletni strani na tej povezavi.

Različne krščanske cerkve bomo že 13. leto zapored sodelovale pri maratonskem branju Svetega pisma. Poleg osrednjega branja vabimo še k organizaciji mini maratonov v posameznih skupnostih, gibanjih, župnijah, cerkvah, skupinah iz kateregakoli kraja Slovenije. Vabimo tudi k udeležbi na mini maratonih v bolnišnicah in domovih za ostarele, seveda v skladu z veljavnimi ukrepi. Posebno gradivo je na voljo tudi za zakonske pare in družine. Spodbujamo, da si vsak dan vzamete nekaj časa in skupaj premišljujete ob Božji besedi, jo berete in se o njej pogovarjate. Neverjetno, ampak navdih za vsak dan je zagotovljen.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

Svetopisemski maraton tudi s pogovori z zanimivimi gosti

Seveda branje kot vsako leto spremlja tudi pester vzporedni program. Ob večerih boste lahko prek spleta sodelovali in prisluhnili zanimivim gostom. Na uvodni slovesnosti nam bo o ključu do sreče spregovoril zaporniški duhovnik Robert Friškovec. V nedeljo bo o svoji knjižni uspešnici spregovoril Branko Cestnik, nominiranec za kresnika. Istega dne popoldne pripravljamo še živahen program za otroke. V ponedeljek sledi pričevanje Gorana Macure, ki se mu je uspelo osvoboditi iz krempljev droge. Torkov večer bo popestril gost pater Rozo Palić, eksorcist in ustanovitelj biblijsko-molitvenih skupin v več državah. Sredi tedna ponujamo delavnico z naslovom Aplikacija: Sveto pismo za vsak žep. V četrtek gostimo pastorja Tonija Mrviča, ki bo spregovoril o Božji suverenosti. Svetopisemski maraton bomo zaključili s pogovorom z dr. Matejo Logar, znano epidemiologinjo, ki bo spregovorila o težkih in lepih trenutkih iz prve bojne vrste proti koronavirusu. Celoten urnik programa in povezave do spletnih dogodkov najdete na TUKAJ. Ažurne objave lahko spremljate na FB.

Vabljeni, da se v tednu Svetopisemskega maratona, ki se začne to soboto, pridružite kateri izmed številnih pobud. Bog obljublja: Med vami bom hodil (3 Mz 26,12). Odzovimo se na vabilo in povabimo še koga na maraton. Skupaj je lepše!