Spremenimo paradigmo igre!

Piše: Laris Gaiser. Vir: Siol. Finančni špekulanti so v zadnjih letih napadli vse najšibkejše članice in dobili bitke. Mastne vsote so zaslužili, ko na primeren način nismo znali reševati Grčije, Portugalske, Irske. Po Španiji vsi kazalci kažejo, da bo naslednji val napad na Slovenijo!

Avtor trdi, da se o tem govori v Washingtonu in Bruslju.Bonitetne hiše že pripravljajo pot in nam znižujejo ocene. Mi, Evropejci, pa še naprej igramo po paradigmi igre, ki nam jo predlaga bančni svet. Plešemo po taktih sovražnika! Spremeniti moramo paradigmo nastopa! In, hočeš nočeš, velik del odgovornosti oziroma upanja bo visel na plečih slovenske vlade.

Laris Gaiser napoveduje, da za umiritev sovražnika ne bo dovolj, da bo Janez Janša preoblikoval vlado, zamenjal nekaj ministrov ob morebitni mednarodni pomoči za to, da pošljemo sporočilo o prelomu med našim starim in “novim” načinom vodenja. Stalne zahteve finančnih oblasti, da moramo nekaj spremeniti, so v resnici le kritje za vojno.

Slovenija naj bi bila zadnje upanje, da se v Evropi nekaj spremeni. Avtor trdi, da bo Vlada Republike Slovenije morala predlagati drugačen ples, spremeniti poglede in zunanjo politiko, se jasno pogovoriti z določenimi zavezniki, preoblikovati prijateljstva in državljanom povedati resnico!

Več: Siol