Slovenski razkol je knjiga stoletja, prava enciklopedija resnice

O grožnjah novinarjem, dvojnih merilih in izvoru ekstremizma
Kdor se bo potrudil in bo Slovenski razkol pozorno prebral, bo za vse večne čase vedel, kaj se je dogajalo med drugo svetovno vojno v Sloveniji, predvsem v ključnih letih 1941 in 1942. Tudi pred samo okupacijo. Vedel bo in znal tudi komu povedati, kakšni so bili cilji komunistov, kdaj in kako so delovali, poznal bo kronologijo druge svetovne vojne pri nas, povsem jasno mu bo, koga so napadali partizani pod vodstvom partije …

Pred nekaj dnevi sem prejel SMS sporočilo knjigarne Družina v Zavodu sv. Stanislava, da so prejeli zame rezervirano knjigo Slovenski razkol, ki jo je v zadnjih 20 letih »skup spravil in napisal« zgodovinar dr. Jože Možina. V slabih dveh urah sem se oglasil v knjigarni in kupil knjigo. Dvajset rezervacij je bilo v navedeni knjigami, v neki drugi iste založbe v centru mesta je bilo rezervacij čez 120. Enajst naročnikov od dvajsetih je prihitelo po knjigo v dveh urah! Čutili so, da knjigo čakajo vsaj že od leta 1990 dalje, torej 30 let … A bilo je vredno čakati! Gre za pravo enciklopedijo resnice. O medvojnem obdobju, ki je tako usodno spremenilo bit slovenskega naroda! Očitno za vedno.

Slovenski razkol odkriva od kot toliko toliko narodnih herojev … in zaradi kakšnih »junaštev«

Si lahko predstavljamo, kako je avtor moral paziti na dejstva in argumente ob temi, ki razbija mit o NOB? Saj je bil že razbit, brez dvoma, a v tej knjigi je razbit v prah! Pozno »zadoščenje« za desettisoče žrtev revolucije in njeno kuliso NOB.

Slovenski razkol lahko brez stroškov poštnine naročite s klikom na NAROČILO

 

Najboljši in brez konkurence najbolj pošten RTV novinar, avtor mnogih dokumentarcev in odmevnih intervjujev ter pogovorov z več kot sto Pričevalci je še razširil svojo obsežno doktorsko disertacijo in pred nami je zares knjiga stoletja. Kdor se bo potrudil in bo Slovenski razkol pozorno prebral, bo za vse večne čase vedel, kaj se je dogajalo med drugo svetovno vojno v Sloveniji, predvsem v ključnih letih 1941 in 1942. Tudi pred samo okupacijo. Vedel bo in znal tudi komu povedati, kakšni so bili cilji komunistov, kdaj in kako so delovali, poznal bo kronologijo druge svetovne vojne pri nas, povsem jasno mu bo, koga so napadali partizani pod vodstvom partije oz. OF.

Nazorno po mesecih so navedeni komunistični zločini in atentati nad političnimi nasprotniki, večinoma pa nad ljudmi, ki so imeli kakršenkoli vpliv ali so bili simbolni predstavniki tradicionalnega tabora. Čudil se bo, od kod ima Slovenija toliko narodnih herojev … in zaradi kakšnih »junaštev«! Žal o naravi revolucij in vojn največ pove število mrtvih okupatorjev in domačih ljudi, v knjigi zbrani podatki so razpihnili vsak dvom tem, kdo je začel državljansko vojno. In povzročil posledice strahotnih razsežnosti.

Knjigo sem doslej prelistal, pregledal, prebral okoli 80 strani. Brez hitenja. Sem pa preprosto navdušen nad tem, kako je zmogel dr. Možina ob vsem drugem delu pripraviti tako obsežno delo. Podprto s toliko viri, dokumenti, tudi povsem na novo odkritimi in prvič objavljenem, celo desetletja zakopan arhiv akademskega kluba Straža!

Če bi to knjigo napisalo deset avtorjev, ki bi jo pripravljali kot svoj poklic, bi jim izrekel veliko priznanje. Toda enemu samemu se lahko le priklonimo! Kdor bo knjigo bral, bo to razumel.
_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.