Virus se trenutno najbolj širi po šolah, oglasil se je celo Branimir Štrukelj

Branimir Štrukelj

Virus se trenutno najbolj širi po šolah, tako da se je oglasil celo dežurni kritik vlade in šolske ministrice, večni sindikalist Branimir Štrukelj, naj se šolniki cepijo.

V Sloveniji sta stroka in politika pred poletjem opozarjali, kaj nas čaka jeseni, če ne bo dovolj visoke precepljenosti prebivalstva, Branimir Štrukelj in njegovi šolniki se takrat tem pozivom niso pridružili. Starejša generacija je priporočilo vzela resno, mlajša pa ne. Tako imamo sedaj v bolnišnicah vedno mlajše paciente, ki so zboleli za covidom-19.

Ob vsem tem se postavlja vrsta vprašanj. Eno izmed njih je, ali moramo res doživeti katastrofe, da prihajamo k pameti. Bojim se, da nas tudi katastrofe ne spametujejo. Če bi nas, bi po drugi svetovni vojni ne smelo biti več nobenega oboroževanja niti nobene vojne. A vsi vemo, da ni tako in da se po vsaki vojni začnejo razvijati novo orožje in netiti nova žarišča, kjer se orožje v živo preizkuša. Tudi nobena nalezljiva ali drugače zelo razširjena bolezen nas ne spametuje. Lahko da posameznike, kolektivne zavesti pa gotovo ne. Jezus je že imel prav, ko je ljudi primerjal z ovcami in ugotavljal, da te nimajo pastirja ali da se ti oblačijo v njihove kožuhe, v resnici pa so volkovi, ki jih ogrožajo.