Šest oseb pridržanih

V dopoldanski izjavi za javnost Nacionalnega preiskovalnega urada je navedeno: “Preiskovalci NPU danes skupaj s kriminalisti in policisti več policijskih uprav izvajajo 23 sklopov hišnih preiskav na območju ljubljanske policijske uprave. V hišnih preiskavah, ki se izvajajo tako v zasebnih prostorih, kakor tudi v službenih oziroma poslovnih prostorih, kriminalisti zbirajo obvestila zaradi suma več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije. V okviru navedenih hišnih preiskav je bila 6 osebam odvzeta prostost. Današnje hišne preiskave so del leto in pol trajajočega predkazenskega postopka, ki ga usmerja specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.”

Po poročanju medijev naj bi sicer policisti danes pridržali Jureta in Damijana Jankovića, direktorja Grepa Uroša Ogrina, Jankovićevo sodelavko Jadranko Dakić in lastnika Energoplana Zlatka Srako.

Robert Črepinko, vodja NPU pa je na popoldanski novinarski konferenci izjavil,  da “NPU danes na območju PU Ljubljana preiskuje sume kaznivih dejanj zlorabe pravic, goljufije na škodo evropske skupnosti, uničenje gradiva” ki dodaja, da je za omenjena kazniva dejanja zagroženo do osem let zapora. Kriminalisti v današnjih preiskavah sodelujejo z Davčno upravo, komisijo za preprečevanje korupcije, uradom za pranje denarja. Predmet preiskave je gradnja športnega objekta v Ljubljani.”

Foto: Electa

Opomba: dopolnjeno ob 18h.