S. Toplak, Finance: Cerar & Co., bordela ne bi smeli voditi!

Bismarck je za Italijane rekel, da imajo velik apetit in slabe zobe. Pri Cerarju je zaznati enak prepad med ambicijo in sposobnostjo.

Preden me obtožite, da sem nespodobna: da ne bi smel voditi bordela, ker je totalen idiot, je JFK vpil na svojega generala, ko je zapravljal javna sredstva za posteljo njegove žene.

Podobnost je več kot očitna – po Veberleaksu, zadnji aferi vlade Mira Cerarja, je cena Telekoma gotovo nižja, naš javni denar je šel po gobe, zaupanje tujine in njenega denarja v to državo je doseglo novo negativno točko.

Nesposobna sta general in cela njegova ekipa. Če bi lastnik kafiča vodil svoje podjetje, kot Cerar & Co. vodijo to državo, bi bil v treh dneh v stečaju. Samo moč in prisila nad državljani, da jih oskubijo davkov, Cerarja rešujeta, da deluje. Opravilno sposoben pač ne bi smel biti. Bo pa o tem odločila seveda večina volivcev, jaz samo povem svoje mnenje.

1. Najprej se globoko opravičujem bralcem. V članku sem napisala, da se Cerar vsak dan otepa kakšne nove afere. To je napaka, zmotila sem se vsaj za sto odstotkov. Nedopusten kiks. Za napako in podcenjevanje učinkovitosti vlade pri aferah mi je iskreno žal.

2. Da ne bo pomote, vse obveščevalne tajne službe vedno prisluškujejo pri vseh podobnih poslovnih operacijah, kar je grozno in katastrofa, bla, bla, bla. Kaj se ima res obrambni minister ukvarjati s Telekomom! Ampak še nekaj ‒ smisel tajnih služb je, da te pri tem zlobnem početju ne dobijo. To je koncept tajnosti. Da so Vebra v petih sekundah s pisnim navodilom zasačili neki poslanci, ki niso ne posebej bistri ne izurjeni kot James Bond, je huronski zaj…

Jezusmarija, gospod Veber. Vse je slabo. Ali ste nesposobni ali pa pokvarjeni! Če niste naročili točno zato, da – tudi ne preveč dolg pa zelo ambiciozni Tonin – najde, začne vreščati in se ustavi privatizacija, potem ste nesposobni. Če ste čisto po udbovsko nastavili past, ste namesto najbolj etične vlade v zgodovini Slovenije pokvarjeni in nevarni vladarji.

3. Veber se sklicuje, da ni naredil nič protizakonitega. Čakam, da bo zdaj Cerar izjavil, da mu absolutno zaupa, vsaj dokler pozorno ne prouči zadeve. Pa kaj vam ni jasno vsem skupaj?

Smešno je, da se sklicujete na zakonitost, če pa vsak dan cela Slovenija – od desne do leve ‒ ugotavlja, kako so zakoni napisani samo zato, da legitimirajo zlorabe. Briga mene zakonitost! Kaj pa zdrava kmečka pamet (ZKP), gospoda Veber in Cerar? Če je za nekdanjega ministra Stanka Stepišnika po Petru Franklu veljalo, da se njegova politična in gospodarska širina lahko merita z žepnim ravnilom, da pa ima vsaj ZKP, je to veliko slabša ekipa od prejšnje.

4. Kaj je naročil Veber – od vojaške obveščevalne službe je zahteval analizo pozitivnih in negativnih učinkov privatizacije Telekoma. Da Veber slučajno ne misli, da je vojaška obveščevalna služba Maks Tajnikar? Ali pa, da je vojaška obveščevalna služba ekonomska fakulteta v Ljubljani, ki se bo za plačo ukvarjala z ekonomskimi študijami, za honorar pa s Sirijo? A razumete, kako huronska je zadnja afera?! Ležim na hrbtu in maham s tacami v zrak.

5. Zdajle zares vključite sarkazem. Čakam, da se v javnosti kot kontraofenziva sproži ozadje napada na Cerarja in Vebra. Čakam, da kakšen nekdanji sodelavec kakšne druge obstoječe ali pa uradno že izumrle tajne službe ali pa KPK medijem začne razlagati, da se vse to dogaja zaradi prevzema oblasti. Da ni res, da je vlada tako nesposobna, da vlada dobro dela in da ima kompas. Celo svetilnik. Da hočejo njeno nesposobnost prikazati samo zunanji in notranji sovražniki.

Več lahko preberete na Financah.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.