reporter.si: Priznanje po treh letih – »vseslovenske ljudske vstaje« so bile zrežirane

»Vseslovenske ljudske vstaje« v letih 2012 in 2013 so bile zrežirane za zrušenje vlade Janeza Janše, je v torkovem pojasnilu za Planet TV razkril eden od njihovih režiserjev Peter Petrovčič iz zavoda Vseslovenska ljudska vstaja. Na vprašanje novinarja, ali je premier Miro Cerar kljub preteklemu nezakonitemu izplačevanju dodatkov za plačo finančnemu ministru Dušanu Mramorju in ministrici za izobraževanje Maji Makovec Brenčič, varen pred ljudstvom, je Petrovčič zagotovil, da je tako.

Novinarju je razložil, da to namreč ni v interesu tistih, ki so izkoristili ljudi in jih pripeljali na ulice v času Janševe vlade. Dejansko je Petrovčič priznal, da so bile ti. vseslovenske ljudske vstaje instrumentalizirane izključno za sesutje Janševe vlade. »Če bi se takšna praksa (kot v zadevi Mramor, op. p.) zgodila med Janševo vlado 2012- 2013, bi zdajle tukaj stalo najmanj sto tisoč ljudi«, je izjavil na koncu razgovora- z novinarjem sta stala na trgu pred parlamentom.

Več lahko preberete na reporter.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.