Reporter: M. Tomšič o Cerarjevih obljubah o bolj etični politiki

Po mnenju Matevža Tomšiča s Fakultete za uporabne družbene študije je pravzaprav zelo težko govoriti o kakšnih dosežkih Cerarjeve vlade, saj do zdaj ni storila tako rekoč ničesar konkretnega. “Za določena ministrstva dobi opazovalec občutek, kot da so v čistem mirovanju,” je izpostavil za STA.

Taktika izogibanja konkretnim stališčem, ki se je obrestovala pred volitvami, saj je Cerarjeva stranka na ta način ustvarila vtis splošne sprejemljivosti, se po Tomšičevem mnenju zdaj vrača kot bumerang. Vlada se mora namreč po naravi stvari ne samo opredeljevati do konkretnih vprašanj oz. problemov, ampak tudi ponujati rešitve zanje. “To pa predstavlja za aktualno vlado, ki jo vodi stranka brez jasne programske usmeritve, zelo velik problem,” je dejal Tomšič.

Poleg tega je po njegovi oceni očitno, da se obljube o drugačni, bolj etični politiki ne uresničujejo. Od tod tudi takšno razočaranje in posledičen upad podpore vladi in največji vladni stranki. “Čeprav je treba povedati, da takšni ‘rezultati’ Cerarjeve vlade nikakor niso nepričakovani,” je še dodal analitik.

Več lahko preberete v Reporterju.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.