Radio Ognjišče: Na shodu Koalicije Za otroke gre! več kot 5000 ljudi

Koalicija Za otroke gre! je popoldne pred državnim zborom pripravila shod, na katerem so se zbrali mame, očetje, otroci, sestre, bratje, tete, strici, dedki in babice iz vse Slovenije. Gre za koalicijo posameznikov, gibanj, skupin in organizacij, ki podpirajo vrednote družine ter ostro nasprotujejo predlaganim spremembam Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o katerem danes razpravljajo poslanci v državnem zboru.

Dani Siter: Družina je osnovna celica družbe

Zbrane je najprej nagovoril voditelj društva Družina in življenje Dani Siter. Spregovoril je o svoji izkušnji odraščanja brez očeta in o stiskah, ki jih je doživljal. Povedal je, da zato odločno nasprotuje spremembam zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih in proti posvojitvam otrok s strani istospolnih partnerjev. „Jasno kot beli dan je dejstvo, da želi manjšina zavladati nad večino, oziroma da se večini godi krivica. Predlog je nedopusten, skregan z logiko in zdravo pametjo. Družina je vedno bila in vedno bo osnovna celica družbe – okolje rodovitne ljubezni med enim moškim in eno žensko, okolje ljubezni, katere sad je otrok.“

Spomnil je tudi, da imamo prav zaradi pokončnih mater in očetov danes samostojnost, ki pa je očitno nismo vredni, saj ne vemo kaj bi z njo. „Tako kot do naših prednikov čutim dolžnost tudi do naših zanamcev – do naših otrok, vnukov in pravnukov … Kako bodo živeli, če jim bomo vzeli brezskrbno otroštvo in dovolili, da jih že v zgodnjem otroštvu obremenjujejo s teorijo spola ter raznimi spolnimi veščinami in spolno »svobodo« brez omejitev? Mar se vam to, dragi prijatelji, ne upira? Mar jih nismo dolžni zaščititi in obvarovati teh odklonov od naravnega?“, se je vprašal Dani Siter, ki je prepričan tudi, da

je vse, kar se dogaja na področju spreminjanja družinske zakonodaje, posledica pomanjkanja ljubezni. „Iz naše srede – iz naših misli in naših predstav o življenju – smo namreč izrinili Boga, ki je ljubezen. Kjer ni Boga, pa ni merila za dobro in zlo“. Ob sklepu je Siter še poudaril, da spoštuje ureditev statusa istospolnih, vendar ne z družinskim zakonom. „Prosim vas, ne mečite vsako zvezo »dveh oseb« v isti koš z družino! Hruška in računalnik nimata nič skupnega. Prav zato želim stopiti iz cone udobja, saj za to preprosto ni več časa. Tudi sam želim našim politikom, ki smo jih izvolili, sporočiti, da se z njihovim početjem ne strinjam. Kdor pravi: »Tudi jaz ne! Jih nisem volil, saj niti na volitve nisem šel«, naj se zaveda, da je prav na ta način »oddal svoj glas« in »izvolil« te, ki danes kopljejo jamo naši domovini“.

Metka Zevnik: Ni res, da nam zakon ničesar ne jemlje!

Predsednica društva starih staršev in sovoditeljica koalicije Za otroke gre Metka Zevnik pa je spregovorila o poteptani pravici tako staršev, kot starih staršev, da bi soodločali o spremembah Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. To so po njenem prepričanju napravili namenoma, z golo politično močjo, saj sprememba Zakona poteka po skrajšanem postopku. „Kot predstavnica Glas starih staršev-Združenje starih staršev Slovenije sporočam, da smo stari starši ogorčeni nad poslanci, ki bodo sprejeli tak Zakon. Očitam jim brezčutnost in nespoštovanje vzgojnega poslanstva starih staršev in naše, nemajhne vloge za stabilnost slovenske družbe. Zakaj jim to očitam? Stari starši nimamo pravice posvojiti svojih vnukov, če našim otrokom kaj zgodilo; v posvojitev pa bi jih lahko po novem dobili tudi istospolni pari. Pravna rešitev ZL in podpornih strank v spremenjenjem Zakonu zanika medgeneracijske vezi, ki so lepilo narodove identitete. Zanika, da stare starše in vnuke veže dolga, nevidna popkovina ljubezni in družinskih vezi, ki se prenašajo iz roda v rod“.

Metka Zevnik je tudi povedala, da je država od leta 2003 do 2015 dala 9.283.593 EUR organizacijam, ki imajo v programih tudi promocijo LGBT, družinskim organizacijam malo manj ko 200.000 EUR. Hkrati je staršem odtegnila prispevek za šolo v naravi.

ZL je kot krinko vzela Odločbo ustavnega sodišča, ki govori zgolj o dedovanju, da je spremenila Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, pri tem pa so jo podprle stranke SMC, DESUS, SD in ZAB, je poudarila.

Dolgoletne cilje LGTB skupine, torej lezbijk, gejev, trans in bi-seksualnih oseb pa je strnila takole:

•za razvrednotenje materinstva, očetovstva in družine,

•za posvojitev otrok v istospolne skupnosti,

•za inženiring otroških duš z uvajanjem homoseksualne vzgoje v šolske programe

•za ogroženost delovnih mest učiteljev, socialnih in zdravstvenih delavcev, če se bodo javno

izrekli, da je zveza moškega in ženske za otrokov razvoj boljša od istospolne skupnosti.

•za oploditev zdravih, samskih žensk z biomedicinsko pomočjo,ki bi se izvajala v

zdravstvenem sistemu za račun davkoplačevalcev.

Metka Zevnik je tudi poudarila, da ni res, kar stalno ponavljajo aktivisti LGTB in mnogi poslanci, da tak zakon nikomur nič ne jemlje, mnogim pa daje. „Jemlje otrokom, staršem in starim staršem – jemlje jim prihodnost in njihove človekove pravice! Tako kot vseh državah, ki so sprejele tako ureditev, je bila to le odskočna deska za spreminjanje otroških duš s pomočjo šolskega sistema, sramotenje materinstva in očetovstva in druge cilje LGBT, o katerih sem govorila prej.“

Metka Zevnik je sicer prepričana, da morajo imeti istospolni pari urejene medsebojne pravice v enaki meri kot vsi drugi pari, vendar ne v zakonu, ki govori tudi o otrocih in njihovih posvojitvah. „Za dobrobit naših otrok se moramo združiti v velikansko množico in zavrniti tak zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, če bo sprejet. To je mogoče, to je naša državljanska pravica in možnost“, je še dejala Metka Zevnik.

Tomaž Merše: Za otroke gre!

Predsednik Družinske pobude Tomaž Merše je spregovoril o pravicah otrok, ki morajo biti pred pravicami odraslih. S tem, ko zakon tudi istospolni zvezi dodeli pomen zasnovanja družine, se bodo tudi določbe zakona, ki izobraževalnemu sistemu nalagajo pripravo na skladno družinsko življenje, lahko nanašale tudi na istospolno skupnost. V šolah bo tako promovirana homoseksualni način življenja. Združena levica se je namreč v svojih predvolilnih izjavah zavzela za to, da bi programi, kakršen je program Amnesty International “Ljubezen je ljubezen”, postali v vseh šolah obvezni za vse učence, pripadajoči učbenik z istim naslovom pa obvezno učno gradivo. To pomeni, da bodo LGBT aktivisti osnovnošolske otroke v šoli nagovarjali, da se sprašujejo, kakšnega spola sploh so in ali bi ga morda spremenili; naj eksperimentirajo z različnimi spolnimi praksami; si predstavljajo sebe v spolnem odnosu s svojim sošolcem, najboljšim prijateljem; otrokom bodo razlagali, kako sta oče in mama zanje nepomembna, je povedal Merše.

Zapisala: Marjana Debevec.

Več lahko preberete strani Radia Ognjišče.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.